Uzun bayram tatili için hep kitap’tan öneriler

Ağustos 16, 2018

Uzun bayram tatili için hep kitap’tan öneriler

hep kitap, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde sayfalar arasında gerilim, aşk, romantizm ve eğlence arayanlara kitap önerileri sunuyor. Patime Anlat, Beyaz Bedenler, Mükemmel Anne ve Yaz Gecesi Rüyası, yayınevinin diğer kitaplarıyla birlikte raflarda okurları bekliyor. 

Tanıtım bülteninden

PATİME ANLAT

Yazdığı gençlik kitaplarıyla okurlarının kalbini kazanan Melinda Metz’in ilk yetişkin romanı Patime Anlat, herkesi sürükleyici bir maceraya davet ediyor. Jamie otuz dört yaşında ve bekâr. Ama hayatında en son istediği şey bir erkek… Annesinden kalan miras sayesinde masallardan çıkma bir siteye taşınıp tüm geçmişini geride bırakmış ve kedisi MacGyver ile başladığı yeni yaşamında ne yapmak istediğine karar vermeye çalışıyor. Ama kedisi MacGyver’ın onun için bambaşka planları var. MacGyver, biricik insanının mutlu olmasını, yalnızlık kokusundan kurtulmasını istiyor. MacGyver tabii ki istediği sonuca ulaşmadan asla vazgeçmeyecek!

BEYAZ BEDENLER

Daha önce kurgu dışı kitaplar kaleme alan Jane Robins’in ilk romanı Beyaz Bedenler; kız kardeşler arasındaki koparılamaz bağı ve aşkın karanlık yüzünü keşfe çıkan, saplantı, aşk ve şiddete dair düşüncelerinizi sorgulatacak gizemli ve sürükleyici bir psikolojik gerilim. Tilda ile Callie ikiz olsalar da birbirlerine hiç benzememektedir. Tilda çok güzel ve dışadönük bir kadınken, Callie son derece sıradan görünüşlü, kendine güvensizdir. Çocukluklarından beri Tilda’ya hayran olan Callie, sürekli onu koruyup kollamakta ve bu nedenle onun hayatına müdahale etmektedir. Tilda’nın hayatına Felix adında zengin ve karizmatik bir erkeğin girmesinden sonra Callie için kötü günler başlar. Kız kardeşinin vücudunda ufak tefek darp izleri vardır ve hayatının kontrolünü tamamen Felix ele geçirmiştir. Tilda’nın hayatından endişe etmeye başlayan Callie, erkek şiddetine maruz kalanların deneyimlerini paylaştığı bir siteye üye olur. Sitede tanıştığı kadınlardan biri bir erkek tarafından öldürülünce Callie’nin korkuları iyice artar. Tilda’nın hayatına daha fazla karışmaya başlar, ancak Tilda onun yardımını reddetmekte, Felix’in de etkisiyle kız kardeşini hayatından çıkarmak istemektedir. Ama Callie’nin geri çekilmeye kesinlikle niyeti yoktur. Ne pahasına olursa olsun!

MÜKEMMEL ANNE

Aimee Molloy’un, ebeveynliğin zorluklarını ve toplumun anneler üzerindeki baskılarını büyük bir beceriyle yansıttığı Mükemmel Anne, yayımlandığı hafta New York Times Çok Satanlar Listesi’ne giren, yüksek tempolu, gerilim yüklü bir ilk roman.

Bir web sitesi vasıtasıyla tanışmış, kendilerine “Mayıs Anneleri” diyen bir grup kadın onlar. Ortak noktaları bebeklerinin mayıs ayında doğması… Haftada iki kere bebeklerini de alıp bir parkta buluşuyor, annelikle ilgili deneyimlerini paylaşıyorlar. Bebekleri iki aylık olduğunda yorgunluklarını atmak, biraz eğlenmek için bebekleri babalarına bırakıp felekten bir gece çalmaya karar veriyorlar. Aralarında bir de bekâr bir anne var. Bebeği Midas’ı bakıcıya bırakmak zorunda… Eğlencenin doruk noktasında bakıcıdan, Bebek Midas’ın kaçırıldığına dair bir telefon geliyor ve kâbus dolu günler başlıyor. Polis sorgusu sürerken, basının bütün ilgisi Mayıs Annelerine yöneliyor. Geçmişleri didik didik edilen annelerin hayatlarındaki sırlar bir bir ortaya çıkıyor.

YAZ GECESİ RÜYASI

Carrie Elks’in kaleme aldığı Shakespeare Kardeşler serisinin ilk kitabı Yaz Gecesi Rüyası; Shakespeare oyunlarındaki romantizmi aratmıyor.

Cesca Shakespeare. Neredeyse çocuk denebilecek yaşta yazdığı oyunla ödül almış, ama başrol oyuncusu daha basın gösteriminde oyunu terk edince oyunu kaldırılmış, yıllardır yazar tıkanıklığı yüzünden bir kelime dahi yazmıyor… Londra’da kirasını bile çıkaramazken vaftiz babasından reddedemeyeceği bir teklif geliyor: Como Gölü’nde bir villada hem tatil yapıp, hem para kazanıp hem de yazmaya odaklanacak.

Sam Carlton. Hollywood’un yakışıklı üyesi. O dünyaya adım attığı günden beri başarıdan başarıya koşuyor, her kadının hayallerini süslüyor. Haliyle skandalları da eksik olmuyor! Bu defaki pek kaldırabileceği türden değil ama… Biraz gözlerden uzak kalmalı, kimsenin ona ulaşamayacağı bir yerde kafasını dinlemeli. Bunu yapabileceği tek bir yer var: Ailesinin Como Gölü kenarındaki muhteşem villası.

Cesca ve Sam, rüyalara yaraşacak bir villada karşılaşan iki yabancı değil. Sam Carlton yıllar önce Cesca’nın oyununu terk edip onu yıllarca zor bir hayata mahkûm eden adamın ta kendisi… Birbirlerinden bu kadar nefret ediyorken aynı evde bir yaz geçirebilecekler mi?

Bilgi için:

www.hepkitap.com.tr

facebook.com/hepkitapp

twitter.com/hep_kitap

instagram.com/hep_kitap

edebiyathaber.net (16 Ağustos 2018)

Yorum yapın