Uzman psikologdan yeni kitap: “Düştüğünde Kalkarsan Hayat Güzeldir”

Haziran 10, 2019

Uzman psikologdan yeni kitap: “Düştüğünde Kalkarsan Hayat Güzeldir”

Uzman Psikolog Esra Ezmeci’nin “Düştüğünde Kalkarsan Hayat Güzeldir” adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Her birimizin hayatında içinden çıkamayacağımızı düşündüğümüz zor dönemler olmuştur. Bunlar kimi zaman iş hayatımız, kimi zaman sosyal yaşantımız, kimi zaman da duygusal ilişkilerimiz odağında gelişse de çoğunlukla benzer şeyleri yaşarız. Peki, yaşadığımız olumsuzluklar karşısında çözümü nasıl ve nerede aramalıyız?

Uzman Psikolog Esra Ezmeci yeni kitabı Düştüğünde Kalkarsan Hayat Güzeldir’de işte bunun ipuçlarını veriyor. Okurlarına hazır bir mutluluk reçetesi sunmak yerine mutluluğa giden yolda yürüyebilmek için farkındalığımızı nasıl arttırmamız gerektiğini gösteriyor. ‘Kendini Yönetme Sanatı’ ve ‘İlişkileri Yönetme Sanatı’ adlı iki bölümden oluşan kitapta ilk bölüm hayatınızın iplerini başkalarından alıp bir kukla­ya dönüşmekten korunmanın önemli noktalarını anlatırken ikinci bölümde ilişkiler üzerine düşünmekten ve kafa yormaktan kaçamadığımız ve kendimize sorduğumuz sorular yanıtlanıyor.

Arka Kapak Yazısı:

Yaşanmamış bir hayattan daha üzücü ne olabilir?

Yaşam size ne getirir bilemezsiniz ama sizden ne götüreceğini siz belirlersiniz.

İnsanız. Yanlışlarımızla doğrularımızla, başarılarımızla başarısızlıklarımızla, sevdiklerimizle sevemediklerimizle, yaptığımız ve var olduğumuz her şeyde her an gelişiyor ve büyüyoruz.

Bazen canımız o kadar acıyor ki hayata küsüp büyümeyi ve gelişmeyi unutuyoruz. Oysa varlığımızın en anlamlı kısmı hatalarımızdan, tecrübelerimizden ders alarak gelişmek, ilerlemek ve en büyük besinimiz sevgiye her zaman yer açmaktır. Unutmayın, hiçbir zaman, bir daha sevemeyecek, yeni bir hedefin peşine düşemeyecek, yeni hayaller kuramayacak kadar yaşlanmayacaksınız. Hâlâ nefes alıyorken yaşamdan istediğinizi alın.

Neden yanlış kişiye âşık oluruz?

Neden kimseye hayır diyemeyiz?

Neden ilişki kurmaktan ve bağlanmaktan korkarız?

İlişkilerde kaybettiren davranışlar nelerdir?

Sevdiğiniz kişiyi evliliğe nasıl ikna edersiniz?

Nasıl kendiniz olursunuz?

Özgüven nasıl kazanılır?

Geçmiş travmalarla nasıl başa çıkılır?

Hayatınızı nasıl değiştirirsiniz?

Mutluluk yanılsaması nedir? Neden hep mutsuz hissederiz?

Yazar Hakkında:

İstanbul doğumlu olan Uzman Klinik Psikolog Esra Ezmeci, 2003 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halka İlişkiler Bölümü’nden mezun olmuştur. Daha sonra 2011 yılında İstanbul Haliç Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nü birincilikle tamamlamıştır. 2014 yılında İstanbul Haliç Üniversitesi’nde klinik psikoloji üzerine yüksek lisans yaptıktan sonra klinik psikoloji doktorasına başlamıştır. Şu an halen klinik psikoloji doktora eğitimine devam etmektir. 2010 yılında İstanbul Çapa Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü’nde stajını tamamlamıştır. 2013-2017 yılları arasında İstanbul Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi’nde uzman klinik psikolog olarak görev yapmıştır. Hürriyet Aile gazetesinde haftalık psikoloji konulu yazılar yazmaktadır ve “Yalnız Değilsiniz” isimli televizyon programını sunmaktadır. Bağımlılık tedavisi, aile/ilişki/evlilik danışmanlığı, ergen psikolojisi, bireysel danışmanlık üzerine çeşitli konularda danışmanlık ve tedavi çalışmaları yürütmektedir. Esra Ezmeci bilişsel davranış terapisi, bağımlılık terapisi, aile/çift terapisi ve şema terapi üzerine çeşitli eğitimler almıştır. 

Yazarın Yayınevimizden Çıkan Diğer Kitabı:

 Süt Lekesi

edebiyathaber.net (10 Haziran 2019)

Yorum yapın