“Uydurma” ve “İlham” söyleşisi 18 Nisan’da

Nisan 10, 2018

“Uydurma” ve “İlham” söyleşisi 18 Nisan’da

hep kitap ve Pera Müzesi’nin hayata geçirdiği Uydurmanın İncelikleri söyleşi dizisinin üçüncü etkinliği, “Uydurma ve İlham” temasıyla 18 Nisan Çarşamba akşamı 19.00’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek. hep kitap’ın yayımladığı Uydurmanın İncelikleri: Kurmaca Üzerine Kişisel Yaklaşımlar kitabında deneyimlerini paylaşan yazarlardan Yavuz Ekinci, Fuat Sevimay ve Murat Özyaşar; Hakan Bıçakcı moderatörlüğünde ilhamı ve ilhamın “uydurma” sürecindeki yerini tartışacaklar.

hep kitap, Hakan Bıçakcı’nın hazırladığı Uydurmanın İncelikleri: Kurmaca Üzerine Kişisel Yaklaşımlar adlı kitabında sadece yazmak isteyenler için değil, sevdikleri yazarların çalışma odalarına girip etrafa şöyle bir göz atmak isteyenler için de olağanüstü bir kaynak sunuyor. Kitapta Türkçe edebiyatın güçlü kalemleri, Bıçakcı’nın hazırladığı soruları yanıtlıyor. Başar Başarır, Doğu Yücel, Fuat Sevimay, Hakan Günday, İsmail Güzelsoy, Jale Sancak, Mahir Ünsal Eriş, Mario Levi, Mine Söğüt, Murat Özyaşar, Müge İplikçi, Nermin Yıldırım, Seray Şahiner ve Yavuz Ekinci gibi yazarların yer aldığı kitap, dünya edebiyatından örneklerden, teorik ipuçlarından ve en önemlisi yazarların samimi cevaplarından oluşuyor.

Bir edebi eserin, ilk sayfadan itibaren sunulan kurguyu yeni dünyası olarak kabul eden okur ile yazar arasında yapılmış bir anlaşma olduğu farz edilir. Peki, edebi eserin oluşma sürecinin vazgeçilmezlerinden biri olan “ilham” bu anlaşmanın neresinde durur? Dosyanın son hali ilham anlarının bir birikimi midir yoksa ilhamın kendisini uzun araştırmaların toplamından oluşan bir taşma anı olarak mı kabul etmeliyiz?

Katılımın ücretsiz olduğu etkinlik için yerler sınırlıdır.

Adres: Meşrutiyet Caddesi No: 65 Tepebaşı, Beyoğlu, 34430 İstanbul

Tel:      (0212) 334 99 00

edebiyathaber.net (10 Nisan 2018)

Yorum yapın