“Utangaç Köpek Kaya” yayımlandı

Haziran 5, 2015

“Utangaç Köpek Kaya” yayımlandı

utangac-kopek-kaya-3-yas-Front-1Tülin Kozikoğlu’nun çocuklar için yazdığı Leyla Fonten’den Öyküler serisinin sekizinci kitabı “Utangaç Köpek KayaRedhouse Kidz etiketiyle yayımlandı.

Leyla Fonten’in evinde dokuz hayvan yaşar… Her birinin çeşit çeşit huyu var! Leyla, hayvan masallarıyla tanıdığımız meşhur yazar La Fontaine’in torununun torununun torunu. Evinde kirpiden örümceğe, fareden köpeğe tamı tamına dokuz hayvan var!

Bu hikâyede Leyla’nın evine çok özel bir misafir gelir! Evdeki hayvanlar onu eğlendirmek için hazırlıklar yaparlar. Sahneye çıkan hayvanlar sihirbazlık numaralarından, ip cambazlığına kadar türlü türlü gösteriler sergilerler. Ama Köpek Kaya, misafir geldiği andan itibaren koltuğun arkasına saklanıp kalır. Çünkü bu utangaç köpek, kendini göstermekten hiç hoşlanmaz. Bakalım misafirleri, evdeki hayvanlardan en çok hangisini sevecek…

Bu kitap küçük yaştaki çocuklarda görülen utangaçlık konusunu ele alıyor. Serinin diğer kitaplarında ise inatçılık, sabırsızlık ve mutsuzluk gibi sorunlar dokuz başlık altında inceleniyor. Ödüllü yazar Tülin Kozikoğlu’nun eğlenceli öyküleri, ödüllü çizer Sedat Girgin’in sıradışı ve muhteşem resimleriyle bu seride buluşuyor.

edebiyathaber.net (5 Haziran 2015)

Yorum yapın