Usta oyuncu hayatını kaybetti

Haziran 9, 2020

Usta oyuncu hayatını kaybetti

Usta tiyatrocu Ayşegül Atik yaşamını kaybetti. Atik, Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi’nin kuruluşundan itibaren Oyunculuk Anasanat Dalı öğretim elemanı olarak görev yapıyordu.

Haberi meslektaşı, öğretim görevlisi olduğu Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Koordinatörü Çetin Özen duyurdu.

Atik’in bir süredir kanser tedavisi gördüğü belirtildi.

Ayşegül Atik kimdir?

1948 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Çok sayıda tiyatro, sinema ve dizide rol aldı.

1980’li yıllarda Ali Atik ile beraber Önce Alışveriş Sonra Fiş sloganı ile hafızalarda yer edinen KDV reklamında oynadı. Gerçek ismi Mürşide Ersoy olan Ayşegül Atik 5 kardeşti. Ankara TED Koleji’ni bitirdi, ardından Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Bir dönem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesi’nde Oyunculuk Ana Sanat Dalı Öğretim görevlisi olarak görev yapan Ayşegül Atik bugüne kadar Taşı Toprağı Altın Şehir, Tatlı Çarşamba, Kartallar Yüksek Uçar, Sen de mi Şakir, Alıştık Artık, En Son Babalar Duyar, Kısmetim Otel, Şen Yuva, Ali Kundilli 2 ve Yaşamak Güzel Şey gibi birçok projede rol aldı.

En Son Babalar Duyar dizisiyle yeni kuşağın da yakından tanıdığı bir isim oldu. 2017 yılında ise Dayan Yüreğim isimli dizide rol aldı ve dizide Türkan karakterini canlandırdı. 

edebiyathaber.net (9 Haziran 2020)

Yorum yapın