Ünlüler, Tudem ve Uçanbalık kitaplarını görme engelli çocuklar için okuyor

Mayıs 10, 2013

Ünlüler, Tudem ve Uçanbalık kitaplarını görme engelli çocuklar için okuyor

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından organize edilen Konuşan Kitaplar Projesi kapsamında; aralarında Beyazıt Öztürk, Can Bonomo, Ali Kırca, Okan Bayülgen, Mustafa Sandal, Gülben Ergen, Levent Yüksel gibi isimlerin bulunduğu onlarca sanatçı, Tudem ve Uçanbalık kitaplarını görme engelli çocuklar için seslendiriyor.

“Konuşan Kitaplar” yaşamda belli sınırlılıklar içine hapsolmuş görme engelli vatandaşların hayal dünyalarını aydınlatmak adına Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından hayata geçirilmiş bir sosyal sorumluluk projesi.

Kitaplar proje paydaşı olan Virgin Radio veya ünlülerin kendi stüdyolarında seslendirildi. 2013 Haziran ayı bitiminde sonlanacak proje kapsamında seslendirilen kitaplar, CD haline getirilip Türkiye’deki tüm görme engelli eğitim merkezlerine, il halk kütüphanelerine, Ankara Milli Kütüphane’ye, görme engelli kütüphanelerine ve görme engelli okullarına bedelsiz olarak ulaştırılacak.

Engelliler Haftası kapsamında, 13 Mayıs 2013’te, Ege Üniversitesi Yusuf Vardar Kültür Merkezi (MÖTBE)’nde, saat 13.30’da özel bir etkinlik düzenlenecek. Bu etkinlikte, sesli okuma yapan sanatçı ve gönüllülere teşekkürlerin takdimi, seslendirilen kitapların Ankara Milli Kütüphane temsilcisine teslimi ve aynı zamanda küçükler için oluşturulan öykü kitaplarının Âşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerine teslimi gerçekleştirilecek.

edebiyathaber.net (10 Mayıs 2013)

Yorum yapın