Ünlü yazarlarla kitap turları

Temmuz 22, 2016

Ünlü yazarlarla kitap turları

unlu-yazarlarla-kitap-turlari-8633295_x_2028_oProntotour, kitapsever gezginleri ünlü yazarlarla birlikte masalsı bir yolculuğa çıkarıyor.

Ünlü yazarlar Ayşe Kulin, Yekta Kopan, Gülşah Elikbank ve Tuna Kiremitçi Ağustos’tan itibaren Prontotour’un düzenlediği turlarla hikayeyi gerçeğe dönüştürüyor. Seyahat severler hayranı oldukları yazarlarla birlikte kitap sayfalarını bire bir yaşama fırsatı buluyor.

Kitap turlarının ilki, 14 Ağustos 2016 tarihinde Gülşah Elibank’ın “Yalancılar ve Sevgililer” romanıyla başlıyor. Roman, Drakula’nın yani nam-ı değer Kazıklı Voyvoda Vlad Tepeş’in izinden Romanya’nın Bükreş, Braşov, Bran ve Sinia şehirlerinde geçiyor. Gezginler Transilvanya’nın bohemini iliklerinde hissederken, tarihin izini taşıyan sokaklarda unutulmaz anlar yaşıyor. Proje Koordinatörü Yazar Gülşah Elikbank: “Böyle keyifli bir projede yer almaktan dolayı çok mutluyum. Bu projeyle klasik seyahat algısını farklı bir boyuta taşıyoruz. Her iyi okuyucu, kitabı okurken yazarla birlikte hikayenin içerisinde bir yolculuğa çıkar. Biz de Prontotour ile birlikte bu yolculuğu gerçeğe dönüştürüyoruz.” dedi.

Ünlü yazar Yekta Kopan, satırlarıyla pek çoğumuzun ruhunda depremler yaratan Kafka’nın izini Çek Cumhuriyeti’nin gizemli başkenti Prag’da sürüyor. Seyahat tutkunları tarih ve sanat kokan sokaklarda, Kafka’nın nefretle sevgiyi bir arada beslediği bu büyülü şehri, 22-25 Eylül 2016 tarihleri arasında Yekta Kopan ile keşfediyor.

Etkileyici coğrafyasıyla Bosna Hersek’te Ayşe Kulin’in en sevilen romanlarından “Sevdalinka” yeniden canlanıyor. Yakın tarihin en hüzünlü savaş hikayelerinin izlerini taşıyan Bosna Hersek’i bizzat Ayşe Kulin’in coşkulu anlatımından dinlemek seyahat severlere bambaşka bir deneyim sunuyor. 4 gün 5 gece sürecek turun başlangıç tarihi 6 Ekim 2016.

Katılımcılar, sonbaharın en güzel manzaraları ve romantizmi eşliğinde Tuna Kiremitçi’nin “Selanik’te Sonbahar” adlı kitabını yazar ile birlikte gezebilecekler.

edebiyathaber.net (22 Temmuz 2016)

Yorum yapın