Ünlü sinemacılarla söyleşiler Akbank Kısa Film Festivali’nde

Mart 9, 2016

Ünlü sinemacılarla söyleşiler Akbank Kısa Film Festivali’nde

Oyuncu_10_03_2016_Turku_Turan7-17 Mart tarihleri arasında 28 ülkeden toplam 104 filmi seyirciyle buluşturan 12. Akbank Kısa Film Festivali, yurtiçi ve yurtdışından geniş katılımlı atölye çalışmaları ve söyleşileri ile sektörün önemli isimlerini sinemaseverlerle buluşturuyor.

Festival’in SÖYLEŞİLER Bölümü’nün ilk konuğu ilk kısa filminden itibaren Akbank Film Festivali’nin müdavimi olan yönetmen Tolga Karaçelik. Ünlü yönetmen 7 Mart Pazartesi günü saat: 18.30’da Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği söyleşide sinemaseverlerin sorularını yanıtlayacak. Tolga Karaçelik’in ardından 8 Mart Salı günü “Senaryo Yazarken” başlıklı söyleşide Ebru Ceylan, Hakkı Kurtuluş ve Ferit Karahan; 10 Mart Perşembe günü “Oyuncu Gözüyle Kısa Film başlıklı söyleşide Tuba Büyüküstün, Türkü Turan, Settar Tanrıöğen, Bülent Emin Yarar ve Onur Ünsal festival takipçileri ile buluşacak. Müge Tüfenk moderatörlüğünde 11 Mart Cuma günü gerçekleştirilecek Cafer Panahi Sineması” başlıklı söyleşiye ünlü yönetmenin kızı Solmaz Panahi ve kurgu yönetmeni Mastaneh Mohajer konuşmacı olarak katılacak. Saraybosna Film Festivali’nin programcısı Elma Tataragic ve Shorts International’ın kurucusu Carter Pilcher 12 Mart Cumartesi günü Uluslararası Festivallerde Kısa Filmler başlıklı söyleşi ile; yönetmen Semra Güzel Korver 13 Mart Pazar günü Belgesel Sinema başlıklı söyleşi ile ve Nadir Sarıbacak 16 Mart Çarşamba günü Bir Yönetmenle Kısadan Uzuna başlıklı söyleşi ile 12. Akbank Kısa Film Festivali’nin konuğu olacak.

Akbank Kısa Film Festivali’nin ATÖLYE ÇALIŞMALARI bölümünde İran’da 50’den fazla uzun metraj filmin kurgusunu yapan, Cafer Panahi, Asghar Farhadi, Hana Makhmalbaf gibi birçok önemli yönetmenle çalışan Mastaneh Mohajer, 10 Mart Perşembe günü saat:16.00’da Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği atölye çalışması ile deneyimlerini sinema severlerle paylaşacak. Festival kapsamında Akbank Sanat’ta düzenlenecek olan 08 Mart Salı günü saat:15.00’te “İbrahim Altınsay ile Video on Demand: Gökyüzünü Keşfe Çıkıyoruz; 11 Mart Cuma günü saat: 16.00’da Murathan Özbek ile Görsel İfade; 12 Mart Cumartesi günü saat:15.00’te Ferhat Öçmen ile Görüntü Yönetmenliği atölyeleri sinemaseverlere ilginç deneyimler yaşatacak. Dr. Güven Çatak ise Sami Hamid ile birlikte 12 Mart Cumartesi günü saat: 15.00’te Bahçeşehir Üniversitesi’nde Sanal Gerçeklik: Yeni Bir Anlatı Biçimi atölyesi düzenleyecek.

Akbank Kısa Film Festivali hakkında detaylı bilgi için www.akbankkisafilmfestivali.com ve www.akbanksanat.com adresleri ziyaret edebilirsiniz.

edebiyathaber.net (9 Mart 2016)

Yorum yapın