Ünlü İspanyol yazarın çoksatan unutulmaz dörtlemesinin ilk kitabı Türkçede

Mart 22, 2019

Ünlü İspanyol yazarın çoksatan unutulmaz dörtlemesinin ilk kitabı Türkçede

Carlos Ruiz Zafón’un “Unutulmuş Kitaplar Mezarlığı” dörtlemesinin ilk romanı Rüzgârın Gölgesi, İdil Dündar çevirisiyle Kırmızı Kedi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Lanetli kitaplar, onları yazan adam, romanın sayfalarından kaçıp onu yakmaya çalışan bir karakter, ihanet ve yitirilen bir dostluk. Aşk, nefret ve rüzgârın gölgesinde yaşayan hayallerin hikâyesi.

Günümüz İspanyol edebiyatının en ünlü isimlerinden Carlos Ruiz Zafón’u dünya çapında şöhrete kavuşturarak pek çok uluslararası ödülün yolunu açan Rüzgârın Gölgesi, yazarın yetişkin okurlar için yazdığı ilk roman ve aynı zamanda uzun soluklu bir dörtlemenin de başlangıcı…

Dörtlemenin ana çatısını oluşturan “Unutulmuş Kitaplar Mezarlığı”, artık kimsenin hatırlamadığı, zamanın içinde kaybolmuş kitapların günün birinde yeni bir okur onları bulana dek beklediği gizemli bir labirent.

Burada her kitabın, her bir cildin bir ruhu var. Onu yazanın, onu okuyan ve onunla yaşayıp hayal kuranların ruhu. Bir kitap her el değiştirdiğinde, biri sayfalarına her göz gezdirdiğinde, kitabın ruhu büyüyor, güçleniyor.

Tıpkı Daniel’in seçip kendine ayırdığı kitapta olduğu gibi…

Gotik bir atmosfer içinde, birbirine açılan birçok hikâye ve birçok gizemle, gerilimin hiç eksilmediği nefes kesici bir kara roman…

Arka kapaktan

Barselona şehrinin göbeğinde, maziye karışmış kitaplardan bir labirent: Unutulmuş Kitaplar Mezarlığı. Daniel çocukken işte o kütüphaneden kendisine bir kitap seçer: Rüzgârın Gölgesi, yazarı Julián Carax. Yıllar sonra bir adam çıkagelir, ısrarla o kitabı istemektedir. Tek amacı, kitabın kalan tüm kopyalarını yakmaktır. Peki ama neden? Sahi, kitaplar neden yakılır? Aptallıktan, cehaletten, nefretten… siz seçin.

Daniel’in çocukluktan başlayan edebiyat merakı onu gerçeğin peşinde “şeytanca” karşılaşmaların içine sürükleyecektir.

***

“Otantik Gotik romanın 19. yüzyılda öldüğünü düşünen varsa, bu kitap fikrini değiştirecektir. Hikâye içinde hikâye barındıran gizli tuzaklarla örülü muhteşem bir roman. Zafón’un ellerinde, her bir sahne Orson Welles’in ilk filmlerindeki bir sahneden çıkmışa benziyor. Romanın değerini anlayabilmeniz için gerçek bir romantik olmanız gerek, eğer öyleyse baş döndürücü bir okuma sizi bekliyor demektir.”

Stephen King

“García Márquez, Umberto Eco ve Jorge Luis Borges, İspanyol yazar Carlos Ruiz Zafón’un yazdığı sihirli ve taşkın bir gösteride bir araya geliyorlar, tedirgin edici bir sezgi, kesinlikle müthiş.”

New York Times

“Popüler bir başyapıt, çağdaş bir klasik.”

Daily Telegraph

edebiyathaber.net (22 Mart 2019)

Yorum yapın