Ünal Ersözlü’den “Dört Gün Buda Üç Gün Zorba”

Aralık 21, 2017

Ünal Ersözlü’den “Dört Gün Buda Üç Gün Zorba”

Ünal Ersözlü’nün “Dört Gün Buda Üç Gün Zorba” adlı felsefe kitabı Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yazarın felsefe içerikli kitabı Dört Gün Buda, Üç Gün Zorba birbirinden çok farklı bölgelerde ve farklı zamanlarda yaşamış bilgelerin öğretilerinden yola çıkarak sevgi, mutluluk, huzur, iyilik gibi kavramların izini sürüyor.

Arka kapaktan:

“Hayatta en çok sevmeniz gereken kişi kendinizsiniz.”Buda

“Kendini kurtarmanın tek yolu başkalarını kurtarmak için çabalamaktır.” Alexis Zorba

Bambaşka kıtalarda ve asırlarda yaşamış arifler, mutluluğun peşine düşenlere mürşidin kendi algılarımız olduğunu söylediler. Erdemin, metanetin ve öz saygının bir kökte filizlenip, dallarından sevgiyi, huzuru, neşeyi nasıl uzatacaklarını anlattılar. Oysa insanlık hâlâ, halının altına bizzat süpürdüğü hazineyi, tanımadığı kahramanları masal dağlarında arıyor.

Ünal Ersözlü; dört gün Buda kadar dingin ve sabırlı, üç gün Zorba kadar coşkulu ve tutkulu yaşamanın, mutluluğa hak ettiği dengeyi nasıl vereceğini anlatıyor. Buda’dan Hallac-ı Mansur’a, Eckhart Tolle’den Jung’a kadar, keşiflerini paylaşmış ne kadar bilge varsa, bizi onların işaret ettiği hemzemine götürüyor; süveydaya.

Yazar hakkında

Gazetecilik mesleğine 1987 yılında, haber dergisi Yeni Gündem’de başladı. Yeni Asır’da muhabirlik, yazı işleri yöneticiliği, yazarlık; Sabah Grubu bünyesindeki Ateş Gazetesi’nde de ulusal baskıda köşe yazarlığı yaptı. Kanal Ege’de, İzmir TV’de, Kanal-E’de, editörlük, program ve ana haber sunuculuğu görevlerini üstlendi.

Sabah Akdeniz Bölge Temsilciliği görevini sürdürürken; gazetenin isteğiyle Sabah’ın Ege Bölge Temsilciliği’ne atandı. Bu dönemlerde, Antalya’da Sabah Akdeniz, İzmir’de Egeli Sabah bölge gazetelerini yayımlayarak; yayın yönetmenliklerini ve bölge yazarlıklarını yaptı. Yerel gazetecilikte, şahsı ve ekibi birçok ödül aldı. (2002-2014)

İletişim alanında da farklı roller üstlenen Ersözlü, İzmir markası Tansaş’ın, Ege Bölgesi’ne yayıldığı yıllarda (Ahmet Piriştina’nın Tansaş Genel Müdürlüğü sırasında) Tansaş Basın Halkla İlişkiler, Reklam Koordinatörlüğü görevini yürüttü. (1989)

Seçim kampanyalarında koordinasyon ve iletişimden sorumlu yöneticilikler üstlendi. Belediye başkanlığı döneminde, Ahmet Piriştina’nın iletişim-medya danışmanlığını, İzmir Kent Kitaplığı’nın kuruculuğunu, İzmir Kent Kültürü Dergisi Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi; Belediyeye ait İzmir Yayıncılık A.Ş’nin Genel Müdürlüğü’nü yaptı. (1999- 2002)

Türkiye Yazarlar Sendikası, İzmir ve İstanbul Çağdaş Gazeteciler Derneği, Nazım Hikmet Vakfı Danışma Kurulu Üyesi olan Ünal Ersözlü, ayrıca şair, edebiyatçı kimliğine sahip. Geçtiğimiz yıllarda “Okyanusların Not Defterinden”, “Zaman Ayna Bıçak”, “Gidiyorum Adım Unutuluş Olsun Diye” , “Aşk-ı Hakiki”, “Gençliğin Dün Gecesi”, “Kapıyı Çalıyorum”, “Sarmaşk” adlı kitapları yayımlanan Ersözlü; Akademi Şiir Başarı Ödülü (1990), Behçet Aysan Şiir Ödülü (1998), Yunus Nadi Şiir Ödülü’ne (2011) layık görüldü.

Haziran 2014 sonrası, bağımsız olarak proje danışmanlığı, kitap editörlüğü, belgesel yazarlığı yaptı. Şafak adında bir oğlu olan Ünal Ersözlü, Efsun Ersözlü ile evlidir.

edebiyathaber.net (21 Aralık 2017)

Yorum yapın