Ümraniye Belediyesi, Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’nın 12.sini düzenliyor

Ekim 26, 2015

Ümraniye Belediyesi, Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’nın 12.sini düzenliyor

3844-12-geleneksel-resim-hikaye-ve-siir-yarismalar20150918-143014-umraniye-haberler_296x180 (1)Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’nın 12.sini başlattı. Yarışmalarda dereceye girenler, her yıl olduğu gibi para ödülünün ve çeşitli hediyelerin sahibi olacaklar.

“Göç” Temalı Resim Yarışması

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 12.si düzenlenen Geleneksel Resim Yarışması’nda; birinciliği elde eden esere 12 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 7 bin 500 ve mansiyonların her birine 2 bin 500 TL olmak üzere toplam 50 bin TL’nin üzerinde para ödülü verilecek. Teması “Göç” olarak belirlenen yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödülleri düzenlenecek bir törenle verilecek. Tema kapsamında; Balkan Göçleri, Mülteci Göçleri (Suriyeliler) gibi somut göç olgularının yanında, insanın varlık alemindeki yolculuğu, hüzün ve yalnızlık gibi soyut temalar da resimleştirilebilecektir.

Öte yandan ödül alan eserler ve sergiye değer görülen eserler, Ümraniye Belediye Başkanlığı tarafından yurt içi ve yurt dışında sergilenecek. Yarışma için son başvuru tarihi ise 19 Şubat 2016 Cuma.

“Serbest” Temalı Hikâye Yarışması

Hikâye alanında önemli bir hale gelen ‘Geleneksel Hikâye Yarışması’ bu yıl 12. kez yeni yeteneklere kapı aralayacak. Yurt içi ve yurt dışından önemli oranda katılımın gerçekleştiği hikâye yarışması bu yıl yine “serbest” temalı olacak. Hikâye yarışmasında birinciye 10 bin, ikinciye 7,5 bin, üçüncüye 5 bin ve mansiyonların her birine 2 bin TL olmak üzere, toplam 40 bin TL’nin üzerinde para ödülü verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler Ümraniye Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak edebiyat dünyasına kazandırılacak. Hikâye yarışması için son başvuru tarihi 25 Aralık 2015 Cuma.

“Kardeşlik ve Yardımlaşma, Birlikte Daima” Temalı Şiir Yarışması

Ümraniye Belediyesi’nin bu yıl 12. kez düzenleyeceği diğer bir yarışma ise ‘Geleneksel Şiir Yarışması’ olacak. Teması “Kardeşlik ve Yardımlaşma, Birlikte Daima” olarak belirlenen şiir yarışmasında, birinciliği elde eden şiire 8 bin, ikinci şiire 6 bin, üçüncüye 4 bin ve mansiyonların her birine 1,5 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL’nin üzerinde para ödülü verilecek. Şiir yarışmalarında dereceye giren eserler, önceki yıllarda olduğu gibi kitaplaştırılacak.
2016 yılı Unesco tarafından Uluslararası Küresel Anlayış Yılı olarak ilan edildi.

Başvuru ve daha fazla bilgi için>>>

edebiyathaber.net (26 Ekim 2015)

Yorum yapın