Ümit Kaftancıoğlu Anısına

Nisan 5, 2012

Ümit Kaftancıoğlu Anısına

11 Nisan 1980'de katledilen TRT İstanbul Radyosu Prodüktörü, Gazeteci-Yazar Ümit Kaftancıoğlu, öldürülüşünün 32. yılında adına düzenlenen törenle anılıyor. Törende Kaftancıoğlu adına düzenlenen öykü yarışmasının ödülleri de sahiplerine verilecek.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri Ödül töreninin de yapılacağı, Ümit Kaftancıoğlu'nu Anma Etkinliği 7 Nisan Cumartesi günü saat: 19.00' da Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılacak.

2012 Öykü Yarışması Sonuçları

Yarışmadaseçici kurul Adnan Özyalçıner, Mehmet Güler, Öner Yağcı, Zeynep Aliye, Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu, Dr. Canan Kaftancıoğlu ve Öztürk Tatar'dan oluştu.

“Garnik ile Şaşik” adlı öyküsü ile Ayşe Başak Kaban birinciliği aldı. İkincilik ödülü “Vapurdaki Okurun Ve 77 Sayfalı Kitabın…” adlı öyküsü ile Fuat Sevimay'a verildi. Üçüncülük ödülü ise “Sultanı Gören Var mı?” öyküsü ile Ayla Şenel'e gitti.

Seçici kurul ayrıca Hakan Cucunel, Güldem Şahan, Ahmet Karakulak, Mehmet Ergün, Özlem Kavukçu, Atiye Güner Tümüklü ve Bahar Doğru'yu mansiyona değer gördü.

Azmettirenler yargılanmadı

Kaftancıoğlu, 11 Nisan 1980 gününün sabahı, evinden işe gitmek üzere dışarı çıktığında çapraz ateşle öldürüldü. Emniyet'te, “Onu solcu olduğu için öldürdüm” diye ifade veren Ahmet Mustafa Kıvılcım, Askeri Mahkeme'de önce ömür boyu hapse mahkûm edilse de cezası, Askeri Yargıtay tarafından bozuldu. Kıvılcım, dört yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı; azmettirenler ise yargı önüne hiç çıkmadı.

Kaynak: bianet (05 Nisan 2012)

Yorum yapın