Uluslararası Öykü Festivali sona erdi

Mart 27, 2016

Uluslararası Öykü Festivali sona erdi

1490520219_1Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali, Zeytinburnu Bilgi Evleri 3. Öykü Yarışması Ödül Töreni ile sona erdi.

Dünyanın dört bir yanından öykücülerin katıldığı Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle sona erdi. Kısa film gösterimiyle başlayan kapanış programı, farklı ülkelerden gelen yazarların öykülerini seslendirmesiyle devam etti.

Törende konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, yurt dışından gelen konukların beş gün süreyle İstanbul’da bulunduklarını hatırlatarak, “Öykü Festivalimize katılan dostlarımız Zeytinburnu’muzda farklı okullarda öğrencilerle, gençlerle bir araya geldiler. Buradan güzel, hoş anılarla ayrılmalarını arzu ediyoruz. Zeytinburnu eviniz, bizler sizlerin kardeşleriniziz. İnsanlığa hizmet etmek adına bilgilerimizi, deneyimlerimizi, yaşanmışlıklarımızı, hayallerimizi, rüyalarımızı, arzularımızı birbirimizle paylaştık. Yazmış olduklarımızı okuduk, yazacak olduklarımızla ilgili de inanıyorum ki yeni ilham kaynakları Zeytinburnu’nda, İstanbul’da oluşmuştur diye temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Zeytinburnu’nun hafızasına 1.900 tane hikaye daha dahil ettik”

Öykü Yarışması’nın üçüncüsünü, Öykü Festivali’nin ikincisini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Aydın, “Zeytinburnu’nun hafızasına 1.900 tane hikaye daha dahil edilmiş oldu. Bu işin en önemli tarafı odur. Ödül alan da olacak, alamayan da olacak ama herkes hikâyesini yazdı. Aslında bu, bizim hikâyemiz, Zeytinburnu’nun hikâyesi. Gelecekte Türkiye’nin hikâyesine çok anlamlı katkı verecek olan hikâyeler. Bu yönüyle de öykü yarışmamızı da son derece önemsiyorum.” dedi.

Geleceğin öykücüleri ödülüne kavuştu

Prof. Dr. M. Fatih Andı, Cemal Şakar, Necip Tosun, Aykut Ertuğrul, Güray Süngü, Akif Hasan Kaya, Burcu Bayer’den oluşan seçici kurul, zorlu bir değerlendirme sonucu Zeytinburnu’ndaki bilgi evlerinden başvuruda bulunan toplam 1.796 öykü arasından en iyilerini seçti.

Bilgi Evleri Öykü Yarışması’nda 1. Grup (6, 7 ve 8. Sınıf Öğrencileri) kategorisinde Seyitnizam Bilgi Evi’nden Beyzagül Bekçi (Kızıl Pelerin) 5.000 TL, 2. Grup (Lise Öğrencileri) arasındaki yarışmada Veli Efendi Bilgi Evi’nden Coşkun Yavuzel (Tahta Kurdu ve Sonsuzluk) 3. Grup Yetişkin kategorisinde Yenidoğan Gökalp Bilgi Evi’nden Veli Polat (Okey) birinciliğe hak kazandı. Öykü Festivali ilk kitap ödülü ise Senem Gezeroğlu ve Nurcan Toprak’a verildi.

edebiyathaber.net (27 Mart 2017)

Yorum yapın