Uluslararası Engelli Hakları Konferansı İstanbul’da

Ekim 9, 2018

Uluslararası Engelli Hakları Konferansı İstanbul’da

Engellilerin Adalete Erişimi temalı Uluslararası Engelli Hakları Konferansı düzenlenecek.

15-16 Aralık 2018’de İstanbul’da düzenlenecek konferans, Eşit Haklar için İzleme Derneği (ESHİD) ve Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (VİED) ortaklığında yürütülüyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen “Ayrımcılıkla Mücadelede Engellilerin Adalete Eşit Erişimlerinin Desteklenmesi Projesi” kapsamında düzenlenecek konferansla, Türkiye’de engellilerin adalete erişimi hakkındaki politikaları, mevzuatı ve pratik sorunları tartışmaya açmak, farklı ülkelerdeki örnek uygulamalar hakkında bilgi sahibi olmak ve deneyim paylaşımını sağlamak amaçlanıyor.

BİLDİRİ ÇAĞRISI

Konferansa, adalete eşit erişim hakkı ve ayrımcılık, engellilerin adalete erişimine ilişkin güncel durum, hukuki ehliyet tartışmaları, yasa önünde eşit tanınma ve yasanın koruması altında olma hakkı, ulusal ve uluslararası mevzuatın değerlendirilmesi, ve Türkiye’de engellilerin adalete erişimine ilişkin sorunlar, çözüm önerileri ve iyi uygulama örnekleri konularında bildiriler sunulabilecek.

Konferans dili Türkçe ve İngilizce olacak ve simultane çeviri yapılacak. Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Sever, Dr. Öğr. Üyesi İdil Işıl Gül, Dr. Kıvılcım Turanlı, Dr. Öğr. Üyesi Seda Kalem Berk, Doç. Dr. Selda Çağlar, Doç. Dr. Yıldırım Şentürk ‘ün Bilim Kurulu’nu oluşturduğu konferans için bildiri özetlerinin 15 Ekim 2018 tarihine kadar gönderilmesi gerekiyor. 5 Kasım 2018’de kabul edilen bildiriler açıklanacak.

En fazla 500 kelimelik bildiri özetlerinin, bildiri başlığı ve beş anahtar sözcükle birlikte “[email protected]” adresine e-posta yoluyla gönderilmesi gerekiyor. Başvurularda yazarların ad/soyadları, kurum ve unvanları ile iletişim bilgileri yer alacak. Konferans için başvuru ücreti de yok.

Kaynak: Gazete Duvar (9 Ekim 2018)

Yorum yapın