Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali 20-27 Ağustos’ta

Ağustos 5, 2016

Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali 20-27 Ağustos’ta

d_marin_flamenko_678Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali 20-27 Ağustos tarihleri arasında Bodrum’da yapılacak.

Festivale konuk olan Sahne İstanbul, Mozart, Tchaikovsky ve Bach eserleriyle çocukları klasik müzik ile tanıştırıyor. Aynı zamanda, her sene festivalde yer alan ve çocukları müziğe yakınlaştıran Bodrum Sağlık Vakfı Ritim Atölyesi de programda yer alıyor. 26 Ağustos Cuma günü gösterimi gerçekleşecek ve animasyon tarihinin başyapıtı olarak görülen 1940 yapımı Fantasia da, çocukları klasik müzik eserleri eşliğinde Disney karakterlerinin sürükleyici yolculuğuna çıkarıyor. 3 Kumbara Tiyatrosu’yla eğlenerek birikim yapmayı öğreten tiyatro gösterisi atölyeler öncesi hem çocukların hem yetişkinlerin finansal okuryazarlık hakkında farkındalıklarını arttırıyor.

Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali bu sene, d.ream Akademi tarafından düzenlenen “Müzikli Sofralar” yemek atölyelerinde lezzet meraklılarını ağırlıyor. Büyükleri masalların büyülü dünyasını keşfetmeye davet eden festival Türkiye’de 14 yıldır yaşayan ve Masal Terapi kitabının yazarı bir Fransız Masal Perisi olan Judith Liberman festivale masalsı bir anlatımla dokunuyor. Müziğe, müzisyenlere ve bestecilere ilham veren masalları, Tahir Ayne eşliğinde 24-25 Ağustos tarihlerinde D-Marin Turgutreis’te yer alan The Blue Point Beach Club’da Akşam Konserleri sonrası müziğin büyüsüne kapılmış müzikseverlere anlatacak.

Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, D-Marin Turgutreis, Bodrum Kale, Gümüşlük Akademisi, Gümüşlük Eklisia Kilisesi ve TÜRSAB Kültür Merkezi’nin de yer aldığı noktalarda, atölyeler, açık hava film gösterimleri ve karma sergiyle; katılımcılara Bodrum’u kültür, sanat ve müzik ile deneyimleme fırsatı sunuyor.

edebiyathaber.net (5 Ağustos 2016)

Yorum yapın