Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Öykü Ödülü sonuçlandı

Mayıs 20, 2015

Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Öykü Ödülü sonuçlandı

oyku-oduluUluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği’nin düzenlediği öykü yarışmanın ikincisi sonuçlandı. 2015 Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Öykü Ödülü’nü Aliye Zorlu Mit kazandı.

Füruzan, Nursel Duruel, Özcan Karabulut, Ayşegül Tözeren ve Sedat Demir’den oluşan seçici kurul, Aliye Zorlu Mit’i ‘Eeee’ isimli dosyasında “taşrayı ve taşradaki kadını içeriden keskin bir öykü gözüyle aktarabilmesi” nedeniyle ödüle layık gördüğünü açıkladı. Ayrıca seçici kurul, Caner Almaz’ın “edebiyattan yaşama saf bir bakış”la oluşturduğu ‘Varolma Lokali’ isimli dosyasının; Okan Çil’in “günümüz insanının yaşama, sevme, tüketme biçimini güçlü bir şekilde aktardığı” ‘Evvel Zaman Kalburu’ dosyasının ve Engin Barış Kalkan’ın “bireyin yaşam ve sanatla ilişkisini gerçekçi bir biçimde aktardığı” ‘Rabarba’ isimli dosyasının ‘Övgüye Değer Dosya’ olarak anılmasına karar verdi.

Ödülü alan öykü dosyası Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği ile Dedalus Kitap işbirliğinde kitaplaştırılacak.

Aliye Zorlu Mit:

1958’de Burhaniye’de doğdu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde iki yıl okudu. Öykülerinden ‘Serin Avlu Dersleri’ Altkitap 2014 Öykü seçkisinde, ‘Mektup Sahiden Mektupken’ Gökkuşağı Kitabevi’nin 2014 Öykü Yarışması’nda yayınlanmaya değer bulundu.

edebiyathaber.net (20 Mayıs 2015)

Yorum yapın