Uçaklar için örnek bir uygulama: Uçakta kitap takası

Ağustos 3, 2016

Uçaklar için örnek bir uygulama: Uçakta kitap takası

ucak_17Yolcular Jetstar uçaklarında koltuk arkalarındaki kitabı tatilde okuyor, dönüşte tekrar yerine bırakıyor.

Avustralyalı Qantas Havayolları bünyesinde bulunan düşük maliyetli havayolu Jetstar Asia, kabinde uçak içi eğlence sistemine alternatif yepyeni bir hizmet başlattı.  Singapur merkezli havayolu özellikle tatil döneminde yolculara okumayı teşvik etmek için ücretsiz kitap takas kampanyası başlattı.

Havayolunun bu kampanyasına Singapur Milli Kütüphane Kurulu da destek verdi ve dünyada ilk kez uçakta kitap değişim kampanyası başladı. Milli Kütüphane Kurulu 30 Temmuz’da “Singapur Ulusal Okuma Günü” dolasıyla, Changi merkezli yapılan Jetstar Asia uçuşları için en çok satılan 500 adet kitap bağışladı.

Yolculardan, uçakta koltuk arkalarına bırakılan kitapları almaları, okuduktan sonra tatil dönüşlerinde tekrar uçağa bırakmaları isteniyor. Dileyen yolcular kendi kitaplarını da bağışlayabiliyor.

Uçakta kitap takası ile ilgili fikir  3 bin 600 Singapur vatandaşı ile yapılan anket sonucu doğdu. Ankete katılanların sadece yüzde 7’sinin tatilde düzenli kitap okuduğunu belirtmesi üzerine bu projeye başlandı. Jetstar’ın kitap takas kampanyası 31 Ağustos’a kadar tüm uçuşlarında devam edecek.

Bir başka uzakdoğulu havayolu Air Asia da Amazon ile işbirliği yaparak bazı hatlarda ücretsiz elektronik kitap kampanyası başlatmıştı.

Kaynak: www.kokpit.aero (3 Ağustos 2016)

Yorum yapın