TYB: “Ankara saldırısının sorumluları nefret söylemleriyle hedef gösterenlerdir.”

Ekim 12, 2015

TYB: “Ankara saldırısının sorumluları nefret söylemleriyle hedef gösterenlerdir.”

rp_yeni_tyb_logo-300x300.gifTürkiye Yayıncılar Birliği (TYB) yaptığı basın açıklamasıyla Ankara saldırısını kınadı ve asıl faillere ilişkin çeşitli görüşler öne sürdü.

Basın açıklamasından:

“Ankara’da yapılan Barış mitingi iki bombalı saldırı ile kana bulandı. Yüze yakın kişi hayatını kaybetti, 160 kişi yaralandı. Türkiye tarihinin en büyük ve kanlı katliamı gerçekleştirildi.

Bu saldırının sorumluları, bombaları patlatanlar kadar, halkı kutuplaştıran, yurttaşları birbirine düşman eden, nefret söylemleriyle hedef gösterenlerdir.

Bu saldırının sorumluları Diyarbakır’da, Suruç’ta ve daha nice yerde gerçekleştirilen terör saldırılarının faillerini yakalamayanlardır.

Bu saldırının sorumluları, olaylardan ders çıkartmayan, gerekli güvenlik önlemlerini almayanlardır.
Basına, halkın haberleşme özgürlüğüne yasak getirerek, sosyal medyayı engelleyerek, insanların acısını paylaşmak, katliamı protesto etmek için biraraya gelmesini, yürümesini güç kullanıp önleyerek yapılmak istenen bu katliamı unutturmak, azmettiricilerinin, faaillerinin yakalanması talebinin dile getirilmesini önlemektir. Bu tür yasaklar halkın gerçekleri öğrenmesini engelleyebilir ama suçluların, suça göz yumanların, suçu teşvik edenlerin unutulmasını sağlamaz.
Hükümeti ve tüm siyasi partileri barış ortamını sağlamak için göreve çağırıyoruz.

Hükümeti öncelikle bu katliamın faillerini, azmettiricilerini, teşvik edenleri yakalamaya ve halkın haber alma hakkını engelleyen uygulamalardan derhal vazgeçmeye davet ediyoruz.

Siyasi partilerimizi bu katliamların soruşturulmasını, faillerinin ortaya çıkarılmasını, basının haber verme ve halkın haber alma haklarını sağlayacak düzenlemeleri yapmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni toplamaya çağırıyoruz.

Bu hain saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar, tüm Türkiye’ye sabır diliyoruz.”

edebiyathaber.net (12 Ekim 2010)

Yorum yapın