“Tütün, Bataklık ve Caz – New Orleans Cinayetleri” çıktı

Ocak 22, 2015

“Tütün, Bataklık ve Caz – New Orleans Cinayetleri” çıktı

NEW ORLEANS Kapak GörseliRay Celestin’in ödüllü romanı “Tütün, Bataklık ve Caz – New Orleans Cinayetleri” Esen Kitap etiketiyle raflarda.

Roman, tarihe “caz seven Baltalı Katil” olarak geçen, yüzlerce tutuklama yapılmasına rağmen kim olduğu tespit edilemeyen seri katili ve işlediği cinayetleri konu ediniyor. Ray Celestin, okurlarını Baltalı Katil’in peşinde sürüklerken, ABD’deki siyahi karşıtlığını, alkol yasaklarını, cazın yükselişini yani dönemin tüm tarihi arka planını okura sunuyor.

1919 yılının New Orleans’ı… Birinci Dünya Savaşı sona ermiş, caz ve blues kentin her yanını sarmaya, Amerika’nın ilk mafya aileleri semirmeye başlamışken kent büyük alkol yasaklarına doğru yol alıyor. New Orleans’ın bol yağmurlu, çamurlu sokaklarında başlayan seri katil avı, fırtınalı bir caz gecesinde zirvesine ulaşıyor.

Romanda, üç kişi, üç koldan kentin kâbusu haline gelen Baltalı Katil’in peşine düşüyor: Resmi polis dedektifi Teğmen Michael Talbot, mafyanın yararına seri katilin peşine düşen eski polis dedektifi Luca D’Andrea ve dedektiflik bürosunda sekreter olarak çalışan sıkı bir Sherlock Holmes hayranı olan Ida. Cinayetler kentteki her kesimin bir numaralı gündemi olurken, Baltalı Katil yazdığı bir mektupla, evinden ya da bulunduğu yerden caz sesi gelmeyen herkesi baltasının tadına varmakla tehdit ediyor. Şehirdeki her mekândan caz müziği eşliğinde neşeli kahkahaların duyulduğu akşam, Baltalı listesindeki son ismin peşine düşer. Sağanak, bataklık ve cazın birbirine karıştığı gece, katilin peşindeki üç ismin de hayatını şekillendiren bir cinayetle sonlanır.

edebiyathaber.net (22 Ocak 2015)

Yorum yapın