Turner Prize yerine 10 sanatçıya burs

Haziran 1, 2020

Turner Prize yerine 10 sanatçıya burs

Modern sanat alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden olan Turner Prize’ın yaşadığımız pandemi sebebiyle 2020’de gerçekleşmeyeceği,  onun yerine 10 sanatçıya toplamda 100 bin Sterlin’lik burs sağlanacağını açıklandı. Korona virüsü krizi gölgesinde, bu yıl Turner Prize sergisi de gerçekleşmeyecek.

Tate Britain Direktörü ve Turner Prize Jüri Başkanı Alex Forquharson, yaptığı açıklamada Turner Prize’ın bu yıl verilmemesi nedeniyle ziyaretçilerin yaşadığı hayal kırıklığını anladığını, hep birlikte 2021 edisyonunu heyecanla bekleyeceklerini paylaştı. “Galerilerin kapanması ve sosyal mesafe kuralları gibi önlemler hayati derecede önemli. Fakat aynı zamanda, sanatçıların yaşamları ve geçimlerinde büyük sıkıntılara yol açıyor. Yaşadığımız şartlar altında, Turner Prize sergisi gerçekleştirmek imkansız. Dolayısıyla bu olağan dışı zor zamanda, daha fazla sayıda sanatçının desteklenmesine yardımcı  olmaya karar verdik” diye belirtti.

Sanatçı isimleri haziranda açıklanacak

10’ar bin sterlinlik bursa hak kazanan sanatçılar ödül jürisi tarafından belirlenecek ve haziran ayı sonlarında açıklanacak. Jüride, küratör Richard Birkett, Baltic Centre for Contemporary Art Direktörü Sarah Munro; Liverpool Bienali Direktörü Fatoş Üstek ile Nijerya doğumlu tasarımcı ve küratör Duro Oluwu yer alıyor.

Birleşik Krallık’ta doğan, yaşayan ya da üreten sanatçılara verilen ve sanatçıların son bir yıl içerisindeki üretimlerini göz önünde bulunduran Turner Prize ödülü, 1984 yılından bu yana veriliyor.

Kaynak: ArtDogİstanbul. com (1 Haziran 2020)

Yorum yapın