“Turnalar Sıcak İklimlere Göçüyordu” çıktı!

Ağustos 13, 2014

“Turnalar Sıcak İklimlere Göçüyordu” çıktı!

turnalarHacer Yeni’nin yeni romanı “Turnalar Sıcak İklimlere Göçüyordu Koyu Kitap tarafından yayımlandı.

Hacer Yeni’nin üçüncü romanının kahramanı Eda cesur olanlardan. Şehirli ve varlıklı ailesinin imkânlarını, artık bir hapishanenin parmaklıkları olduğunu gördüğü anda, parmaklıkları kırıp kaçıyor. Gözlerini kırpmadan alıyor kararını. Yolculuk boyunca, arkasında bıraktığı asfaltı görmemek için gözlerini açmadan ilerliyor. Gözleri kapalı olduğu için bir insan hayatını kurtaramıyor ama gözlerini açtığında bir kaplumbağanın hayatını kolaylaştırıyor.  Gülümseyerek. Tıpkı Pessoa’nın dediği gibi, “ve nihayet, ne mutlu her şeyden vazgeçene; her şeyden vazgeçtiğine göre elinden hiçbir şeyi alınamayacak olana.”

Taşra hayatına tümüyle yabancı olan Eda, karşılaştığı her zorluk sayısınca, bir bir özgürleşir. Yine Pessoa’nın dediği gibi, “yalnız yaşayamıyorsan, doğuştan kölesin demektir.” Ulaştığı yerde, gizem, aşk ve ünlü yazar Pessoa ile yeniden tanışıyor Eda.

“Kafesler içinde ölüyoruz, çünkü hep kafesler içinde başlıyoruz yaşama. İçimizdeki dünyayı, dünyanın içindeki bizi anlamak için kendimizi yok etmekten, yeniden doğmanın sancısından çok korkuyoruz.”

edebiyathaber.net (13 Ağustos 2014)

Yorum yapın