Türkiye’nin ilk online yazar masası eceninmasasi.com yayında

Mayıs 6, 2015

Türkiye’nin ilk online yazar masası eceninmasasi.com yayında

eceninmasasi2015’in en çok konuşulan kitaplarından Devir’in yazarı Ece Temelkuran, kitabı yazmak için geçirdiği iki yıllık süreci ve serüveni, www.eceninmasasi.com’da tüm okurların erişimine sunuyor.

“Bir romanın nerede yazıldığını aslında romanı yazan kişi bile bilemez! Ben de Devir romanının nasıl oluştuğunu aslında tam olarak bilmiyorum. Ama iki yıllık, uzun bir yolculuğu anlatmak için bu romanın kalbinin bir haritasını hazırladım…” – Ece Temelkuran

Okurlar, her zaman kitabın tamamlanmış haline bakar, bakabilir. Yazılış sürecinde yaşananları, sağa sola dağılan notları, çekilen fotoğrafları, yazanı duygulandıran, kızdıran, heyecanlandıran halleri asla göremezler… Ece Temelkuran’ın çalışma masasını online hale getirip tüm okurların görebileceği bir düzleme taşımak tam da bu noktadan hareket ederek büyüyen bir proje…

Kitabın yazılmasına katkıda bulunmuş çoğu haberi, alınan notları, Türkiye’nin kaderini değiştiren uzak ve yakın geçmişi, yapılan seyahatleri, okunan kitapları, dostları ve hatta Ece Temelkuran’ın kendisini bu masada bulmak mümkün! Temelkuran’ın kitabın yazımı açısından önemli gördüğü bazı fotoğraf kareleri ve yazılar üzerinde ise yazarın kendi sesinden notlar bulunuyor.

Kahve saatinde Ece Temelkuran’la buluşmak: Ece’ye Not Bırak

Can Yayınları Sosyal Medya Ajansı Walks Digital tarafından geliştirilip uygulamaya koyulan proje, Ece Temelkuran ve okurlarının yüz yüze gelmesine de aracılık edecek. Kampanyaya göre www.eceninmasasi.com’a giren ve Ece Temelkuran’a not bırakan okurlardan seçilecek on kişi, yazarla kahve sohbetinde buluşacak.

Kısa süre önce yayın hayatına başlayan sitenin ilk hafta ziyaretçi sayısı 50.000, masaya bırakılan notlar ise şimdiden 5.000 gibi önemli bir rakama ulaştı.

edebiyathaber.net (6 Mayıs 2015)

Yorum yapın