Türkiye’nin ilk “Kuruyemiş Ansiklopedisi” raflarda yerini aldı

Temmuz 25, 2017

Türkiye’nin ilk “Kuruyemiş Ansiklopedisi” raflarda yerini aldı

Geniş bir yazar ekibinin bir yıllık çalışması sonucunda Overteam Yayınları tarafından hazırlanan Türkiye’nin ilk “Kuruyemiş Ansiklopedisi” okuyucuyla buluştu.

Türkiye’de kuruyemiş konusunda kapsamlı olarak yapılan ilk çalışma olan ‘Kuruyemiş Ansiklopedisi’, akademisyen, uzman ve araştırmacılardan oluşan 33 kişilik yazar kadrosunun titiz çalışması sonucunda hazırlandı.

‘Kuruyemiş Ansiklopedisi’nde 400 yıl öncesinden günümüze ulaşan kuruyemişli çorbalar, yemekler, kuruyemişle ilgili şarkılar, Türk edebiyatından örnekler, deyimler, atasözleri, yöresel bilmeceler, çocuk oyunları, tarihi kavramlar, renk adları gibi kuruyemişin başrolde olduğu, tarihi çizimler ve fotoğraflarla desteklenen 550 madde yer alıyor.

Dünden bugüne kuruyemiş

Ansiklopedi, kuruyemişin dünya tarihindeki ve toplumsal yaşamdaki yerini ve önemini dil, tarih, sosyoloji ve folklor gibi birçok alanda yapılan incelemeler ile okuyucusuna aktarıyor. Müzikten gastronomiye, öykülerden atasözlerine, yerel kültürlerden edebiyata kadar birçok alanı mercek altına alarak, geçmişten günümüze kuruyemişin kıymetini göz önüne seren Kuruyemiş Ansiklopedisi, 21 Temmuz’dan itibaren raflarda yerini aldı.

Renkli bir geceyle tanıtıldı

Kuruyemiş Ansiklopedisi’nin tanıtımı ise düzenlenen renkli bir etkinlik ile yapıldı. Çalışmaya katkı sağlayan akademisyen, uzman ve araştırmacıların da katıldığı gecede usta sanatçı Ali Poyrazoğlu keyifli bir sunum yaptı. Bulmacalardan şarkılara birçok alandan örnekler vererek kuruyemişin geçmişine dikkat çeken Ali Poyrazoğlu, kuruyemişin aile kavramı ile bağlantısını anlattığı anıları ile de davetlilere eğlenceli dakikalar yaşattı.

edebiyathaber.net (25 Temmuz 2017)

Yorum yapın