Türkiye’nin en büyük kütüphanesi açıldı

Şubat 21, 2020

Türkiye’nin en büyük kütüphanesi açıldı

Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olma niteliği taşıyan, 7 gün 24 saat hizmet verecek olan Millet Kütüphanesi’nin açılışı Ankara‘da yapıldı.

İnşa çalışmalarına 2016’da başlanan kütüphane, 125 bin metrekare kapalı alana sahip ve aynı anda 5 bin kişiye hizmet verebilecek. Kütüphanede 4 milyon basılı, 120 milyonun üzerinde elektronik yayın ile 550 bin e-kitap ve nadir eser bulunuyor.

Basılı kaynakların yanı sıra elektronik kaynak aboneliklerine de başlanan kütüphanede, 100 farklı ülkeden 134 farklı dilde basılı kitap ile 120 milyon makale ve rapor, uzunluğu 201 kilometreyi bulunan raflarda yer alıyor.

Türkiye’nin yurt dışı temsilciliklerinin bulunduğu tüm ülkelerden getirilen, ilgili ülkenin kültür, tarih konularını içeren kitaplar, kütüphanenin Cihannüma Salonu’ndaki “Dünya Kitaplığı” kısmında yer alıyor.

Kütüphanede ayrıca, edebiyat araştırmacısı ve tarihçi Prof. Dr. Abdülbaki Gölpınarlı, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, bestekar ve ut virtüözü Cinuçen Tanrıkorur gibi isimlerin bağışladığı kitaplar da bulunuyor.

Millet Kütüphanesi’nin hem koleksiyonu hem de hizmetleri açısından dünyanın sayılı kütüphaneleri arasına girmesi bekleniyor.

edebiyathaber.net (21 Şubat 2020)

Yorum yapın