Türkiyeli ve Yunanistanlı yazarlar gençlerle buluştu

Mayıs 29, 2015

Türkiyeli ve Yunanistanlı yazarlar gençlerle buluştu

edebiyat+sempozyumu+%281%29Edebiyat alanına çocukların ve gençlerin dikkatini çekmek, yaratıcılıklarını artırmak amacıyla Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Marmara Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu’nda ünlü Türk ve Yunan yazarlar buluştu.

“1. Uluslararası Marmara Çocuk ve Gençlik Edebiyatı” sempozyumunda Üsküdar ve Şişli’deki ilkokul ve orta öğretimde eğitim gören öğrenciler, Türk ve Yunan çocuk ve gençlik edebiyatı yazarları ile buluşma olanağı buldu. Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi’nde İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Üsküdar Belediyesi, Kalkandere Eğitim Vakfı ve Ergi İletişim’in işbirliğiyle düzenlenen, Uluslararası Rodos Yazarlar ve Çevirmenler Merkezi tarafından desteklenen sempozyumda, Türk ve Yunan çocuk – gençlik edebiyatı yazarlarıyla buluşturmak ve karşılıklı iletişim ortamı oluşturmak hedefleniyor.

Sempozyum kapsamında Türk çocuk edebiyatının usta kalemler ile Yunanistan’dan Uluslararası Rodos Yazarlar ve Çevirmenler Merkezi’nden yazarlar öğrencilerle buluştu. Sempozyuma;Türkiye’den: Ayla Çınaroğlu, Aytül Akal, Çiğdem Gündeş, Esra Alkan, Eşref Karadağ, Fatih Erdoğan, Feyza Hepçilingirler, Gülten Dayıoğlu, Habib Bektaş, Hidayet Karakuş, Mavisel Yener, Nemika Tuğcu. Yunanistan’dan: Angeliki Darlasi, Christina Fragkeskaki, Eleni Dikaiou, Filippos Mandilaras, Foteini Fragkouli, Lily Lambrelli, Nancy Tryposkoufi, Eleftheria Binikou ve Dikaious Chatziplis katıldı.

“Türkiye – Yunanistan Edebiyat Yolları” adı verilen sempozyum kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen hikaye yarışmasında dereceye giren öğrenciler, yazarların elinden ödüllerini aldılar.

edebiyathaber.net (29 Mayıs 2015) 

Yorum yapın