Türkiye’den ABD’ye göç eden kadınların hikâyeleri

Ağustos 23, 2019

Türkiye’den ABD’ye göç eden kadınların hikâyeleri

Işıl Öz’ün Ne Oralı Ne Buralı adlı kitabı Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Işıl Öz’ün Türkiye’den ABD’ye göç eden 35 kadınla birebir görüşerek onların deneyimlerini okurlarına aktardığı yeni kitabı Ne Oralı Ne Buralı, Karakarga Yayınları’ndan çıktı.

Çeşitli sebeplerle Amerika’ya göçmüşş ve yaşşamını orada sürdüren kadınların hikâyeleri, hiç bu kadar içten anlatılmamışştı.

Uzun yıllardan beri ABD’de yaşşayan Işşıl Öz, 35 kadınla bir araya gelerek onların deneyimini bazen gözleriniz dolarak bazen gülümseyerek okuyacağğınız bir kitapla Türkiye’deki okurla buluşşturuyor. Birincil ağğızdan dinlediğğimiz acı tatlı hikâyeler bir ABD panoraması çizerken, okyanusun diğğer tarafına göç etmek isteyen gençlere de bir rehber olma niteliğği taşıyor.

Ne Oralı Ne Buralı, ABD’de bir göçmen olarak yaşşamanın tüm ayrıntılarını bulabileceğiniz ufuk açıcı bir araşştırma kitabı. Kitapta hikâyelerini okuyacağğınız kadınlar, bugünün ABD’sine dair son derece içeriden bilgilerini ve uzun yıllara yayılan deneyimlerini paylaşşırken Türkiye’nin güncel politik durumuna dair hislerini ve fikirlerini de dile getirmeyi ihmal etmiyor.

Sadece buradan ABD’deki yaşşama bakmak için değğil, yaşşadığğmız ülkenin oradan nasıl göründüğğüne dair bir farkındalık kazanmak için de bu kitabı mutlaka okumalısınız.

edebiyathaber.net (23 Ağustos 2019)

Yorum yapın