Türkiye’de yeni nesil bir kütüphane açılıyor

Kasım 16, 2017

Türkiye’de yeni nesil bir kütüphane açılıyor

Zeytin ağaçlarının ortasında, sessizliğin, huzurun ve yeşilliklerin içerisinde, yeni nesil bir kütüphane anlayışıyla doğan “Zai Bodrum”, farklı bir mekan arayanların uğrak noktası olacak.

İsmini eski dilde zeytin anlamına gelen “zai” sözcüğünden alan “Zai Bodrum”, klasik kütüphane hizmetlerinin ötesinde kitapseverlere, ev ve iş yerlerinden sonra sosyalleşebilecekleri üçüncü bir mekan haline gelmeyi hedefliyor. Yeni nesil kütüphane anlayışıyla hizmet vermeye hazırlanan “Zai Bodrum”, ziyaretçilerinin farklı duyularına ortam sağlamayı amaçlıyor.

Kapısından girildiği andan itibaren bahçesindeki zeytin ağaçlarının ve yeşilliklerin sağladığı huzurun mekana yayılmasıyla kitapseverlere samimi ve sıcak bir ortam oluşturan “Zai”, kütüphanesinde; dünya klasiklerinden, usta yazarların eserlerine, öykü kitaplarından eğitim kitaplarına kadar birçok türden yüzlerce kitabı barındırıyor.

Sene içerisinde düzenli olarak gerçekleştireceği yazar buluşmaları, yazarlık atölyeleri ve film gösterimleri gibi etkinlik ve atölye programları ile de ziyaretçilerinin yaşamlarına anlam katmayı hedefleyen “Zai Bodrum”, misafirlerine diledikleri kitapları satın alma, oku-getir imkanı veya mekanda bulundukları zaman aralığında kafesinin lezzetli kahve ve atıştırmalıklarıyla kitap okuma fırsatı sunuyor. Zai Bodrum, kitaplarla yaşayanları, Bodrum’un yeni nesil kütüphanesine bekliyor.

edebiyathaber.net (16 Kasım 2017)

Yorum yapın