Türkiye’de en çok kadınlar okuyor

Mart 8, 2017

Türkiye’de en çok kadınlar okuyor

58be8133eb10bb27acdb215aDHA’dan Orhan Sencer’in haberine göre, D&R’ın yaptığı inceleme sonucunda Türkiye’de kitapların yüzde 64’ünün kadınlar tarafından satın alındığı açıklandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye’deki kadın okuma alışkanlıklarını inceleyen D&R, 28 şehirdeki 153 mağazasının verilerine göre kitapların yüzde 64’ünün kadınlar tarafından satın alındığını açıkladı. Kadınların tercih ettiği kitapların yüzde 65’inin macera türünde olduğu, en çok kitabı ise Bursa, İstanbul ve Antalya’daki kadınların okuduğu belirtildi. D&R’ın yaptığı incelemeye göre, Türkiye’de kadınların okuma alışkanlıklarına ilişkin sonuçlar şöyle:

En çok roman okunuyor

Verilere göre kadın okuyucuların ilk sırasında Türk romanları, ikinci sırada çocuk gelişimi, üçüncü sırada ise sağlık kitapları yer alıyor.

Fantastik ve macera seviliyor

Kadınlar en çok fantastik ve macera türünde kitap okuyor. Satılan kitaplar içinde en çok talebi yüzde 65 ile macera türü görüyor.

Erkekler yüzde 36’da kaldı

D&R’da satılan kitaplar, cinsiyete göre incelendiğinde yüzde 64 ile en büyük payı kadınlar alıyor. Kitapların sadece yüzde 36’sı erkekler tarafından alınıyor.

En çok Bursalılar okuyor

Müşteri sayısına göre satışlar incelendiğinde en çok Bursa’daki kadınların kitap satın aldığı görülüyor. Bursa’yı İstanbul, Antalya, Muğla ve İzmir takip ediyor.

En çok alıveriş 38-43 yaş arasında

17-78 yaş arasında yapılan araştırmaya göre kadınların en çok alışveriş yaptığı yaş aralığı ise 38-43.

Üç alışverişten ikisi kitap

D&R verilerine göre kadınların yaptığı her üç alışverişten ikisi kitap üzerine oluyor.

edebiyathaber.net (8 Mart 2017)

Yorum yapın