Türkiye Yayıncılar Birliği’nden Charlie Hebdo açıklaması

Ocak 9, 2015

Türkiye Yayıncılar Birliği’nden Charlie Hebdo açıklaması

chebdoTürkiye Yayıncılar Birliği, Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada şöyle dendi:

“Türkiye Yayıncılar Birliği olarak Charlie Hebdo’ya düzenlenen terörist saldırıyı büyük bir üzüntüyle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz.
Düşüncelerini yazıları ve çizgileriyle paylaşmayı seçen insanlara karşı silahla düzenlenen bu kalleş saldırı yalnız Fransız halkını değil, sağ duyulu tüm insanları derinden üzmüştür.
Din üzerinden kamplaşmanın körüklendiği ve her geçen gün taraftarlarının tüm dünyada  çoğaldığı günümüzde, Charlie Hebdo saldırısı muhakkak ki sadece bu mizah dergisi özelinde ele alınamayacak kadar derin ve önemlidir.
Yaşanan bu terörist saldırıdan hemen sonra ülkemizde sosyal medya üzerinden mizah dergilerimizi ve yazar ve çizerlerini hedef göstererek yapılan tehditlerin üzerine devletin ilgili mercileri tarafından hassasiyet ve kararlılıkla gidilmelidir. Bu tehditler açıkça göstermektedir ki din üzerinden kamplaşma ülkemizde de körüklenmek istenmektedir. Bu tehditleri yapanların kastı toplumsal huzur ve barışımızadır. Huzur ve barışı korumak ise başta devletimiz olmak üzere hepimizin görevidir.
Hiçbir düşünce terörizm ve şiddet eliyle dayatılamaz ve değiştirilemez. Düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki sınır ve engeller kaldırılmadan, bu özgürlük güvence altına alınmadan dünya daha özgür ve yaşanılır bir yer haline gelmeyecektir.
Başta Charlie Hebdo çalışanlarının aileleri, Fransız halkı olmak üzere tüm yayın dünyasına derin üzüntülerimizi ve başsağlığı dileklerimizi sunarız.”

edebiyathaber.net (9 Ocak 2015)

Yorum yapın