Türkiye Yayıncılar Birliği’nden anlamlı çağrı

Nisan 28, 2020

Türkiye Yayıncılar Birliği’nden anlamlı çağrı

Kitabevlerinin bu krizi atlatması ve yaşatılması gerektiğini vurgulayan Türkiye Yayıncılar Birliği, yayınladığı liste ile okurları, kendi bölgelerindeki kitabevlerinden alışveriş yapmaya ve onlara destek olmaya davet ediyor. 

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin, 9-14 Nisan 2020 tarihleri arasında veri tabanında bulunan kitabevlerine gönderdiği anketi 55 ilden 224 kitabevi yanıtladı. Çeşitli il ve ilçelerde açık olan, internet sitesi üzerinden hizmet veren ve sipariş yolu ile evlere kitap götüren kitabevlerini tespit etmeyi hedefleyen anketin sonuçları, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin internet sitesinde paylaşıldı.

Yayıncılık sektöründe önemli bir yere sahip olan kitabevlerinin, KOVİT-19 salgını nedeniyle yaşanan krizi atlatarak faaliyetlerini sürdürmeleri gerektiğini vurgulayan Türkiye Yayıncılar Birliği, herkese, kendi bölgelerindeki kitabevlerine destek olma çağrısında bulundu.

Bilgi için:   [email protected]

turkyaybir.org.tr

TÜRKİYE YAYINCILAR BİRLİĞİ HAKKINDA

Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin (International Publishers Association–IPA) Türkiye’yi temsil eden üyesi Türkiye Yayıncılar Birliği; yayıncılık mesleğini geliştirmek, sektörel sorunları çözmek, korsanla mücadeleye destek sağlamak, telif hakları ile yayınlama özgürlüğünü korumak, okuma kültürünün gelişimine katkıda bulunmak ve Türkiye’yi uluslararası boyutta bir yayıncılık merkezi haline getirmek için çalışıyor. 1985 yılında kurulan Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ise Kenan Kocatürk tarafından yürütülüyor.

edebiyathaber.net (28 Nisan 2020)

Yorum yapın