Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 60 yaşında

Kasım 11, 2016

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 60 yaşında

1478781378_fotograf11956’da kurulan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 60. yaşını kutluyor.

Türkiye İş Bankası tarafından, eski milli eğitim bakanlarından Hasan Ali Yücel’in desteğiyle 1956 yılında kurulan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 60. yılını kutluyor.

Bu kapsamda, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Kültür Yayınları Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ertürk ve Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan’ın ev sahipliğinde bir tören düzenlendi. Törene; Kültür Yayınları’nın kurucusu Hasan Âli Yücel’in kızı Gülümser Yücel’in yanı sıra Doğan Hızlan, Sabahattin Rahmi Eyüboğlu, Aydın Boysan, Bülent Eczacıbaşı, Bedri Baykam, Necati Tosuner ve Gülten Dayıoğlu gibi çok sayıda bilinen isim katıldı.

Törende, 60. yıla ilişkin hazırlanan “Kültürün Yayınevi” belgeseli de gösterildi. Belgesel önümüzdeki günlerde İZ TV’de de yayınlanacak.

7 başlıktan 300 yeni başlığa  

Kültür Yayınları, 7 başlıktan yılda 300 yeni başlığa uzanan geniş yelpazede eserleri okurlarla buluştururken, şimdiye kadar basımını gerçekleştirdiği kitap başlığı sayısı yaklaşık 3 bin 700’e ulaştı. Yayınevinin okurla buluşturduğu ilk eser, Mustafa Kemal Atatürk’ün Zabit ve Kumandan ile Hasbihal kitabı.

İş Bankası Kültür Yayınları; tarih ve anı kitaplarından çocuk ve ilk gençlik yayınlarına, nehir söyleşilerden sanata, modern klasiklerden Türk ve dünya edebiyatının en iyi örneklerine, sosyal ve beşeri bilimlerden inceleme ve araştırmaya, ekonomi ve iş idaresinden bireysel gelişime kadar uzanan çok geniş bir yelpazede eserler sunuyor. Saygın bir kurum olarak okuyucuların büyük bir beğeni ile takip ettiği yayınevi, yayımladığı kitaplar ile de birçok araştırmacı tarafından başvuru kaynağı olarak kullanılıyor.

Kültür Yayınları’nın 60. kuruluş yıldönümü vesilesiyle İş Sanat Kibele Galerisi’nde gerçekleştirilen 60 Yılın Sergisi’nde; Ahmet Hamdi Tanpınar’dan Attila İlhan’a, Homeros’tan Hayyam’a Türk dilinin ve dünya edebiyatının inşasında payı bulunan birçok yazar ve çevirmene ev sahipliği yapan yayınevinin 7 başlıktan 300 yeni başlığa yükselen zengin üretimine ait tarihi ve bugünü mektuplar, kitaplar, el yazmaları ve hatıralarla görmek mümkün.

60 Yılın Sergisi’ni kitapseverler, 18 Aralık 2016, Pazar gününe kadar İş Sanat Kibele Galerisi’nde ziyaret edebilecek.

edebiyathaber.net (11 Kasım 2016)

Yorum yapın