Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası yurt dışı turnesine devam ediyor

Ağustos 13, 2015

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası yurt dışı turnesine devam ediyor

TUGFOSabancı Vakfı’nın, kuruluşunun gerçekleşmesini sağladığı ve 7 yıldır Ana Destekçisi olduğu, Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), Macaristan’ın Budapeşte, Eger ve Pecs şehirlerinde verdiği konserlerin ardından Avrupa turnesine Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya ile devam ediyor.

Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren orkestra, 12 Ağustos’ta Slovakya’da ve 14 Ağustos’ta Çek Cumhuriyeti’nde müzikseverlerle buluşacak. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 16 Ağustos’ta Berlin Young Euro Classic Festivali’ne katılacak.

Besteci ve piyanist Sinem Altan’ın Berlin Senatosu’nun siparişi üzerine hazırladığı,  “Hafriyat” isimli eserinin dünya prömiyeri Berlin Young Euro Classic Festivalinde yapılacak.

Bestecisi Sinem Altan’ın deyişiyle “insanın toprak ile olan ilişkisinden ilham alan” bu motorik eser, ritmik yapıların yoğunlaşmasıyla, kalın seslerin itici güç olarak ön plana çıktığı bir kazı çalışmasını anımsatır. 16 Ağustos’ta, ilk kez dinleyici ile buluşacak eserin sunumunda Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’na Sinem Altan da eşlik edecek.

Seçkin uluslararası gençlik orkestralarının her yıl katıldığı ve 30 bine yakın dinleyiciyle buluşan dünyanın en önemli klasik müzik festivallerinden birisi olan Young Euro Classic Festivalinde, gençlerimiz bir taraftan performanslarıyla göz doldururken, diğer taraftan ülkemizi temsil açısından önemli bir görev yapıyorlar.

Bugüne kadar çok önemli konser salonlarında ve festivallerinde, dünyaca ünlü solistlere eşlik eden Orkestranın bu yılki teması: “Bayram ve Panayır”.

Genç müzisyenlerin bu yılki repertuarı da muhteşem bir seçkiden oluşuyor. Repertuarda Mussorgski’nin “Soroçinski Panayırı” Prelüdü, Debussy’nin “İbéria” Stravinski’nin “Petruşka”, Bartok’un “Transilvanya Dansları” ve Dvorak’ın “Slav Dansları op. 46”dan seçmeleri yer alıyor.

edebiyathaber.net (13 Ağustos 2015)

Yorum yapın