Türkiye, 49’uncusu düzenlenen Bologna Çocuk Kitapları Fuarı’na 500 eserle katılacak!

Mart 18, 2012

Türkiye, 49’uncusu düzenlenen Bologna Çocuk Kitapları Fuarı’na 500 eserle katılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık ve Türkiye Uluslararası Kitap Fuarları Organizasyon Komitesi'nin iş birliğinde her yıl düzenli olarak katılım sağlanan Bologna Çocuk Kitapları Fuarı'nın 49'uncusu bu yıl 19-22 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenecek. Türkiye, fuara çocuk edebiyatını yansıtan 500 eserle katılacak.

Bologna Çocuk Kitapları Fuarı, son yıllarda çocuk kitapları yayıncılığı alanında önemli gelişmeler kaydeden sektörün uluslararası platformdaki yerini alabilmesi açısından fırsatlar sunuyor. Fuarda ayrıca, sektör bileşenlerine yeni iş olanakları sunuluyor ve sektördeki en son gelişmeleri masaya yatırılıyor.

66 ülkeden yaklaşık bin 200 katılımcının yer alacağı, çocuk yayınlarına adanmış dünyanın en önemli uluslararası etkinliği olan fuarı, 70 ülkeden 600 gazeteci takip ediyor. Türkiye yayıncılık sektörünün yurt dışında tanıtıldığı ve profesyonellerin telif hakları alışverişinde bulunduğu fuara 50'ye yakın Türk yayıncı, 2 telif ajansı da bakanlık desteğiyle katılacak.
Fuarda ayrıca moderatörlüğünü Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Vekili Prof. Dr. Onur Bilge Kula'nın yapacağı, Prof. Dr. Gülçin Alpöge, Tülin Kozikoğlu, Tülin Sadıkoğlu'nun katılacağı panel düzenlenecek.

Panelde Türkiye'de çocuk kitapları yayıncılığı ve edebiyatının geldiği son nokta değerlendirilecek, ülkenin bu alandaki potansiyeli ve uluslararası platformda daha fazla yer edinebilmesinin yolları tartışılacak.

Fuarda, yabancı yazar, yayınevi ve çevirmenlere, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan ve Türk edebiyatının yurt dışında tanıtılması yönünde önemli başarılara imza atmış Türk, Kültür ve Sanat ve Edebiyatının Dışa Açılımı Programı'nın (TEDA) tanıtımı da yapılacak ve bu doğrultuda TEDA çevirmen ve yazarlarıyla da bir araya gelinecek.

Kaynak: AA (18 Mart 2012)

Yorum yapın