Türkçeyi doğru konuşmak isteyenlerin kitabı: “Türkçe Konuş(tur)ma Sanatı”

Nisan 29, 2020

Türkçeyi doğru konuşmak isteyenlerin kitabı: “Türkçe Konuş(tur)ma Sanatı”

Tiyatro sanatçısı Kemal Kocatürk’ün kaleme aldığı “Türkçe Konuş(tur)ma Sanatı” Mona Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Türkçe Konuş(tur)ma Sanatı, sadece oyuncu adayları veya spikerlere değil, ana dilini güzel konuşmayı kendisine görev edinmiş herkese yol göstermeyi hedefliyor. Kitapta yer alan her bir bölüm Kemal Kocatürk tarafından YouTube kanalında ders niteliğinde işleniyor.

Tiyatro sanatçısı Kemal Kocatürk tarafından kaleme alınan Türkçe Konuş(tur)ma Sanatı, Türkçeyi iyi konuşmak isteyenler için rehber niteliği taşıyor. Kitapta yer alan soluma teknikleri, doğru ses kullanımı, seslenim, boğumlama, diksiyon gibi başlıklarla birlikte verilen alıştırmalar sayesinde isteyen herkes Türkçenin zenginliğine ulaşabiliyor. Üstelik kitaptaki derslerin yol göstericiliğini yine usta tiyatro sanatçısı Kemal Kocatürk kendi YouTube kanalındaki dersleriyle yapıyor.

Çağımız insanının en önemli problemlerinden birinin topluluk karşısında kendini özgürce ifade edememesi olduğunu söyleyen Kemal Kocatürk, “Elbette bunun çeşitli nedenleri var: O dili yeterince düzgün, akıcı ve etkin kullanamamak ya da utanma, kendini saklama gibi baskılanmış davranış biçimleri. Çocuk ve gençlerde henüz oluşmakta ya da oluşmuş, yetişkinlerde ise kemikleşmiş olan bu tür baskılanmaları üzerimizden atmanın en kestirme yolu, seslerin ‘nasıl ve nerede’ oluştuğunu doğru öğrenmektir. Bir dili akıcı ve düzgün konuşabilmenin olmazsa olmazı, o dilin seslerini doğru çıkarmayı başarabilmektir” diyor.

Youtube Linkleri: https://www.youtube.com/user/kemalkocaturk

Kemal Kocatürk Hakkında
1964 İstanbul doğumludur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden 1989 yılında mezun oldu. 1993 yılında Usum Yangın Yerinde Su Damlacığı isimli ilk şiir kitabı yayımlandı. 2011 yılında ise Ay Çağırırken Ufukta adıyla, otuz yıllık şiir birikimini tek bir kitapta topladı. Yirmiye yakın tiyatro oyununu uyarladı ve yazdı. Bu oyunların bir kısmı Devlet Tiyatrolarında, özel tiyatrolarda ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında oynandı; bir kısmı kitaplaştırıldı. Sinema ve TV için senaryolar yazdı. Ülkemizde ve dünyada birçok oyuna yönetmen olarak imza atan Kocatürk, bu oyunlarla gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında çeşitli ödüller kazandı. Farklı tiyatrolarda üstlendiği rollerle de birçok ödüle değer bulundu. 2017 yılında ailesiyle birlikte Berlin’e yerleşti ve kendi kurduğu “Tiyatro Kumpanyası” adlı tiyatro grubuyla halen oyunlar sahnelemeye devam ediyor.

edebiyathaber.net (29 Nisan 2020)

Yorum yapın