Tuluhan Tekelioğlu’dan “Güç Sensin”

Ekim 28, 2019

Tuluhan Tekelioğlu’dan “Güç Sensin”

Tuluhan Tekelioğlu’nun yeni kitabı Güç Sensin Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“ARADIĞIN MUCİZE, UZAKTA DEĞİL, KENDİ İÇİNDE.

 Türkiye gençliği umutsuz. Her 3 gençten biri ne okulda, ne iş yerinde! Evde oturuyor. Gençlerin yarısı hiç hayal kurmuyor. Oysa hayal kuranlar fark yaratır. YAPABİLİRSİN kitabıyla, cesaretin bulaşıcı olduğunu anlatan Tekelioğlu, şimdi de yeni kitabı GÜÇ SENSİN ile hayal kurmayı unutan gençlere  ;  “Aradığın mucize, uzakta değil, kendi içinde…” diyor. Tutkuyla hayalinin peşinden giden,  imkansızı bile mümkün kılabilir. GÜÇ SENSİN’in kahramanları, Türkiye’nin bambaşka coğrafyalarında, bambaşka aile yapılarında yetiştiler. Yapılamaz denilenin peşine takıldılar. Henüz 15-20 yaşlarındalar ama Mardinli, Eskişehirli, Konyalı, İzmir, Bolu ve Batmanlı bu sekiz genç yaptıklarıyla tarihe iz bıraktılar bile…”

Tuluhan Tekelioğlu’nun kaleminden sekiz gencin ilham veren hikâyesi: GÜÇ SENSİN!

Tutkularınızın peşinden gitmek, bir amaç uğruna azimle çalışmak, umut etmek ve kendine güvenmek… Bu gençlerin şimdiden tarihe iz bırakmalarının sebeplerinden bazıları bunlar ama daha fazlası da var! Daha gencecik yaşlarında yaptıklarıyla isimlerini tarihe yazdırmış bu çocuklar hiç de öyle uzakta değiller. Buradalar, bu ülkenin yetiştirdiği gençler. Birbirlerinden farklı özelliklere sahip olsalar da bir ortak özellikleri var: İçlerindeki gücü keşfetmek. Onların hayallerine ulaşma hikâyeleri, kaç yaşında olursanız olun size de hedeflerinize doğru adım atma gücü verecek. Kim bilir belki de etrafınızdaki insanlara ilham verecek bir sonraki hikâye sizinkidir!

Arka kapak yazısı:

Aradığın mucize uzakta değil, senin içinde!

Gerçekleşmiş bir hayalin yaşattığı coşku benzersiz. Neler yok ki o coşkuda; taşkın ruhtaki hevesi kırmak yerine sahiplenen, cesaret veren o “yakın”la çoğalan gurur, yoksunluğu alt etmenin sevinci, toplumsal olarak işe yarama duygusunun özgüveni. Tüm bunları Güç Sensinde gözlerim dolarak fark ettim. Hayalinin peşinden giden gençlerin hikâyesini okurken şunu hissettim; gençlerin önünü açacak mucizenin uzakta, dışarıda değil çoğu kez yanı başında olduğu ne kadar bilinse o kadar iyi. – Çiğdem Toker (Sözcü Yazarı)

Günümüz dünyasında, özellikle de ülkemizde, sınavlara dayalı ezberci eğitim sistemiyle, gençlerimizi öylesine hırpalarız ki, yaşamlarının ilkbaharında sonbaharı yaşatırız! Oysa hayat, testlerle bize dayatıldığı gibi 4-5 seçenekli değil, sonsuz seçeneği bize sunar! Her çocuğun, her koşulda, başarılı olabileceği bir alan mutlaka vardır ama buna herkes inanmaz! Berna, Leyla, Şeyhmus, Sümeyye, Fulya, Mizgin, Doğukan ve Kaan işte bunu bize gösterdiler. Tuluhan da, bu mucizeyi yaratan kahramanları, Güç Sensinle destanlaştırdı. Yoksa pek çoğumuzun kendilerinden haberi bile olmayacaktı! – Abbas Güçlü (Milliyet Yazarı)

Yazar hakkında:

Adının anlamı güneşin doğuşu olan Tuluhan Tekelioğlu, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olduktan sonra, gazeteciliğe Paris’te, Sipa Press’te başladı. 1994-2001 yılları arasında Hürriyet Gazetesi’nde çalıştı. 2000 yılında TV programcılığına adım attı. Cine 5, Habertürk gibi kanallarda TV programları sundu. Kanal D’de Mehmet Ali Birand yönetiminde, sabah haberlerini hazırladı ve sundu.

2005 yılında sabah haberlerinde başlattığı kitap kampanyası ile köy okullarına 10 bin kitap bağışı yapılmasını sağladı. Yazılı ve görsel medyada başarılı haberlerin ismi olarak tanındı.

2010 yılında belgeselciliğe ve yazı dünyasına adım attı. Yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği belgeselleri, dünyada ve Türkiye’de ses getirdi. Yeni Hayat adını verdiği Türkiye’nin ilk organ nakli belgeselini çekerek, Türkiye’ye 2000 organ bağışçısı kazandırdı. Milyonda 3 olan organ bağışı oranı, Yeni Hayat’ın birçok ildeki gösterimleri ve Tekelioğlu’nun yaptığı farkındalık konuşmalarından sonra milyonda 5’e yükseldi.

“Kadın Varsa İmkansız yoktur” diyerek, 2017 yılında kadınlardan Türkiye’ye bir umut ve cesaret belgeseli hediye etti. Mahatma Gandhi’nin “Görmek istediğin değişimin kendisi ol” cümlesiyle başlayan Yapabilirsin, Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali ödülüne layık görüldü. Filmin Amerika’daki gösterimlerinden elde edilen gelirle, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 102 öğrencisine burs sağlandı. Cesaretin bulaşıcı olduğunu vurgulayan Tekelioğlu, Yapabilirsin belgeselini kitaplaştırarak Anadolu’da binlerce kadına ulaştı. Farklı kentlerde yaptığı “cesaret” konuşmaları ile değişimin içten tetiklendiğini, dışardan beklemek yerine, insanın kendi içindeki güce sarıldığında neleri yapabileceğini anlatarak birçok kurumla birlikte, sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdi.

19 Mayıs’ın 100. yılına, Türk gençliğine Güç Sensin adlı belgeselini hediye etti. “Açılmamış kanatların büyüklüğü bilinmez” cümlesiyle başlayan Güç Sensin, umutsuz gençliğe, ancak hayal kuran ve kendi gücüne sarılarak ilerleyenlerin hayatta iz bıraktığını anlatıyor.

Tekelioğlu, “önce insan, sonra gazeteci” olarak, ne biri önde, ne diğeri arkada, toplumun ancak kadın-erkek yan yana, ileriye doğru adım atacağına inanarak, belgeselleri ve konuşmalarıyla farkındalık yaratmaya devam ediyor. Yazarın 40’ında 40 Kadın, 50sinde Erkek, Ya Bizdensin Ya Da, Üvey Evlat, Yapabilirsin adlı kitapları da bulunmaktadır.

edebiyathaber.net (28 Ekim 2019)

Yorum yapın