Tükürerek Bir Yüzme Havuzunu Doldurabilirsiniz!

Şubat 17, 2015

Tükürerek Bir Yüzme Havuzunu Doldurabilirsiniz!

Vucudumuz-onkapakPaul Mason’ın çocuklara yazdığı “Tükürerek Bir Yüzme Havuzunu Doldurabilirsiniz!Hayykitap Çocuk etiketiyle yayımlandı.

“Doğru mu Palavra mı?” serisi şehir efsanelerinin, batıl inançların, doğru bilinen yanlışların hakkından geliyor, bizi türlü tuzaklara düşmekten kurtarıyor. Serinin ikinci kitabı Tükürerek Bir Yüzme Havuzunu Doldurabilirsiniz! ile vücudunuzu yakından tanıyacak; kemikleriniz, kulaklarınız, dişleriniz, beyniniz, kısacası vücudunuzun hemen her noktasının müthiş sırlarla dolu olduğunu keşfedecek; dışkınızın, idrarınızın, hatta kokunuzun bile size bir şeyler söyleyebileceğini fark edeceksiniz.

Doğru mu Palavra mı? – Vücudumuz kitabındaki gerçeklerin bir kısmı özellikle işinize yarayacak şeyler olmasa da (doğru olup olmadıklarını bildiğiniz için sizi çok akıllı göstermesi dışında) uyanıkken beyin ameliyatı yapılabilir mi, saç biti temiz saça mı gelir ya da çikolata sivilce yapar mı gibi soruları yanıtlayabilmeyi kim istemez ki?

Ayrıca bu kitapta insan vücuduyla ilgili belki de bugüne kadar hiç bilmediğiniz bazı garip, ilginç ya da iğrenç gerçekleri bulabilirsiniz.

Örneğin:

Kaka neden kahverengidir?

Yaşlı insanların kulakları neden büyüktür?

Ağız kokusunun sebebi nedir?

edebiyathaber.net (17 Şubat 2015)

Yorum yapın