Tuhaf Sokak’ta yeni numaralar

Şubat 9, 2012

Tuhaf Sokak’ta yeni numaralar

İletişim Yayınları çocuklara yönelik üç yeni kitap yayımladı. Tuhaf Sokak serisinden Şaşı Kaptan'ın Laneti ve Bay Tipp'in Hazinesi ile bir çocuk romanı: Tatilin Son Günü.

İletişim Yayınları çocukların kütüphanelerinde yerini bulacak üç yeni kitap yayımladı.

Tuhaf Sokak serisinden Şaşı Kaptan'ın Laneti ve Bay Tipp'in Hazinesi ve Sabine Ludwig'in Tatilin Son Günü adlı çocuk romanı.

13 numarada kim var?

Şaşı Kaptan'ın Laneti, bisiklet almak için para biriktirmeye karar veren, bunun için de Tuhaf Sokak'ta gazete dağıtıcısı olarak işe başlayan Jonny Smith'in şaşırtıcı maceralarını anlatan Tuhaf Sokak serisinin yeni kitaplarından biri.

Şaşı Kaptan Tuhaf Sokak 13 numarada oturuyor. Bir de camdan dışarı bakarak dans eden deli bir papağan var. Kapının önünde oturan kedi ise tek kulaklı…

Şaşı Kaptan'la ilk karşılaşmasında kaptanın kolundaki kanca Jonyy'nin elinde kalıyor. Böyle başlayan bir ilişki nereye gidebilir?.. Birçok kişinin uğursuzluk getirdiğine inandığı “13” Jonny'ye ne getirecek?.. Neyse ki Şaşı Kaptan çocukları eğlendirmeye kararlı!

Tuhaf derken…

Margaret Ryan'ın yazdığı Tuhaf Sokak serisinin bir başka kitabı da Bay Tipp'in Hazinesi. Jonny'nin dikkatini çeken evin numarası bu kez farklı: 34,5! Tuhaf bir kapı numarası. Ama Bay Maini'nin dediği gibi insanlar evlerine tuhaf tuhaf isimler koyuyor, neden numara da tuhaf olmasın?..

Gerçi koca bir buldozer tarafından tepenin içine oyulmuş gibi duran, şişe diplerinden yapılmış pencereleri, sebze yetiştirilen düz bir çatısı ve kocaman demirden bir çanı olan bir ev 34,5 numara ama herhalde evin koridorunda 'hazır ol'da bekleyen robotlar olacak değil ya! Tuhaf Sokak'ta yaşayanlar ne kadar tuhaf olabilir ki?..

Ne dilediğine dikkat et

Tatilin son gününün ne demek olduğu malûm. İster çocuk ister yetişkin olsun o sevimsiz ruh halini tatmayan var mı? Koca tatil nasıl da geçiverdi hemen? Keşke daha uzun olsaydı, çok daha uzun…

Son gün! Ertesi gün için okul çantası hazırlanacak, yatmadan önce banyo yapılacak, vs… Sabine Ludwig'in yazdığı Tatilin Son Günü, o tanıdık ruh haline kapılmış olan 11 yaşındaki Freddy'nin hikâyesi. Yatağa yatınca bütün kalbiyle yarının pazartesi olmamasını dileyen Freddy'nin.

Peki ya gerçekleşirse? Freddy'nin isteği gerçek olursa? Sabah yine bir pazar gününe uyanırsa Freddy? Olacakları kestirmek mümkün değil!

Tuhaf Sokak – Şaşı Kaptan'ın Laneti, Margaret Ryan, İletişim Yayınları, Resimleyen: Kate Punkhurst, Çeviren: Mercan Yurdakuler Uluengin, 2012, 63 sayfa

Tuhaf Sokak – Bay Tipp'in Hazinesi, Margaret Ryan, İletişim Yayınları, Resimleyen: Kate Punkhurst, Çeviren: Mercan Yurdakuler Uluengin, 2012, 63 sayfa

Tatilin Son Günü, Sabine Ludwig, İletişim Yayınları, Çeviren: Tuvana Gülcan, 2012, 199 sayfa.

Kaynak: bianet.org (09 Şubat 2012)

Yorum yapın