TUDEM’den ilkokul öğretmenlerine edebiyat dersleri

Aralık 22, 2015

TUDEM’den ilkokul öğretmenlerine edebiyat dersleri

tudemİstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile TUDEM Yayın Grubu’nun birlikte yürüttüğü TUDEM Edebiyat Okulu Projesi kapsamında; yazarlar ilkokul öğretmenleri ile buluştu.

Projenin ilk gününde TUDEM Yazarları Toprak Işık ve Koray Avcı ÇakmanÖğrencilere Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?” başlıklı teorik ve pratik uygulamalara dayalı bir seminer verdi. “Kitaptan Korkmak” isimli oturumda ise öğrenciler tarafından ders materyali olarak algılanan kitapların nasıl birer keyif unsuruna dönüştürülebileceği konusu ele alındı. İlk gün seminerleri Koray Avcı Çakman’ın “Gülen Sakız Ağacı” isimli kitabı üzerine yaratıcı okuma uygulaması ile devam etti. Toprak Işık ve Koray Avcı Çakman’ın birlikte yönettikleri, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırma ile ilgili sunum, tartışma ve soru-cevap bölümleri ile projenin ilk ayağı tamamlanmış oldu.

TUDEM Edebiyat Okulu Projesi’nin Mavisel Yener ve Aytül Akal’ın “Çocuk Edebiyatında Şiir”, Habib Bektaş ve Miyase Sertbarut’un “Eleştirel Okuma” başlıklı seminerleri ile devam edecek. Projeye kaydolan 74 ilkokul öğretmeninin, 18 saatlik (üç hafta) eğitimin ardından, TUDEM ve MEB onaylı katılım sertifikası almaya hak kazanacaklar.

edebiyathaber.net (22 Aralık 2015)

Yorum yapın