Tudem Modern Klasikler’in ilk dört kitabı raflarda

Kasım 4, 2016

Tudem Modern Klasikler’in ilk dört kitabı raflarda

tudemTudem Yayınları Modern Klasikler’in ilk dört kitabı olan Çizgili Pijamalı Çocuk, Sisin Sakladıkları, Mavi Zamanlar ve Savaş Atı’ yayımladı.

Tanıtım bülteninden

Tudem’in, Türk ve dünya edebiyatından özenle seçtiği ve zaman içerisinde okurların gözünde birer klasiğe dönüşen kitapları, yepyeni kapak ve sayfa tasarımları, özel ciltli baskıları ve yeniden gözden geçirilen metinleriyle Tudem Modern Klasikler adı altında bir araya toplanıyor.

Uzun soluklu bir dizi şeklinde tasarlanan ve ilerleyen zamanlarda yeni kitaplarla zenginleşecek Tudem Modern Klasikler‘in ilk dört halkası Çizgili Pijamalı Çocuk, Sisin Sakladıkları, Mavi Zamanlar ve Savaş Atı kitaplıklardaki yerini alıyor.

Yıllar içerisinde yüz binlerce okura ulaşma imkânı bulan bu özel kitaplarla ilk kez tanışacak olanların hayranlıkla karşılayacakları, seçkide yer alan eserleri daha önceden okuma fırsatı bulanların ise koleksiyonlarına katma ihtiyacı duyacakları Tudem Modern Klasikler aynı zamanda değerli bir armağan niteliği taşıyor.

cizgili-pijamali-cocukÇizgili Pijamalı Çocuk

Çizgili Pijamalı Çocuk, II. Dünya Savaşı sırasında yolları kesişen iki küçük çocuğun sıra dışı dostluklarını anlatan sarsıcı bir roman.

Çocuklardan biri, Auschwitz Toplama Kampı komutanlarından birinin oğlu Bruno, öteki ise kamptaki esir çocuklardan biri olan Schmuel. Güçlü hikâyesiyle salt çocuklara değil yetişkinlere de seslenen bu kitabı okumaya başladığınızda, Bruno adında dokuz yaşında bir çocuğun peşine takılıp kendinizi tehlikeli bir tel örgünün ardında bulabilirsiniz…

Miramax tarafından sinemaya da uyarlanarak pek çok ödüle değer görülen bu çarpıcı kitap, Nazi toplama kampları gerçeğini iki çocuğun gözünden aktarıyor.

“Sarsıcı finali ile insanın aklından günlerce çıkmayan, çok yalın ve iyi yazılmış bu roman gençler kadar yetişkinler tarafından da okunmayı bekliyor.” Radikal Kitap

sisin-sakladiklariSisin Sakladıkları

Okurlarını şaşırtmadaki ustalığıyla tanınan Miyase Sertbarut’tan insanları kobay olarak kullananlara karşı girişilen nefes kesici bir mücadele…

Sisbağ’da kargaların genlerini insanlara aktarmaya çalışan genetik çalışmalar, tüm bir yöreyi, insanları ve doğayı tehdit ediyor. Yaz tatilini geçirmek üzere teyzesinin yaşadığı köye giden İlay, arkadaşı Fuat ve teyzesiyle birlikte insanlığın geleceğini tehdit edenlere karşı büyük bir mücadeleye girişiyor.

Neyse ki konuşabilme yeteneğine sahip bir karga imdatlarına yetişiyor. Zekâsıyla dikkat çeken Mavi Karga tüm bu yaşananların altında yatan başka bir sırrın peşinde kanat çırpıyor. Peki bir kargaya ne kadar güvenilir? Sahi, kargaların kaç yıl yaşadığını biliyor musunuz?..

Edebiyatımızın üretken kalemlerinden Miyase Sertbarut, 2004 Tudem Edebiyat İkincilik Ödüllü bu sürükleyici romanında doğaya müdahale etmenin, doğal olanın yapısını değiştirmenin etkilerini eleştirel bir dille gündeme taşıyor.

“Sisin Sakladıkları heyecanlı bir roman; günümüzde geçen, çağı yakalamış, şimdinin çocuklarını kesinlikle çok heyecanlandıracak bir roman hem de.” Radikal Kitap

mavi-zamanlarMavi Zamanlar

Mavisel Yener, son 10 yılın çocuk edebiyatına damgasını vuran Mavi Zamanlar isimli romanında Allianoi Antik Kenti’nin sessiz çığlığı oluyor.

Katıldığı bir yarışmada dereceye giren Birce, Allianoi Arkeolojik Kazı Alanı’nda bir haftalık tatil kazanıyor. Bu tatilde Birce ve arkadaşları Allianoi Antik Kenti’nin izini keşfediyor. Ancak bu keşif, beraberinde pek çok tehlikeyi getiriyor. Çünkü eski çağlardan kalan bu antik kentte bulunan bir kristal, dünyanın su dengelerinin dört merkezinden biri olarak biliniyor. Mısır devleti için çalışan casuslar bu dengeleri değiştirmek için hiç vakit kaybetmeden harekete geçiyor. Ellerinden bırakamadıkları Gizli Geçitleri Bulmanın Yolları isimli kitabın verdiği ipuçlarıyla şifreleri tek tek çözen Birce ve arkadaşlarını unutamayacakları bir son bekliyor.

Mavisel Yener’in 2013 Tudem Edebiyat Birincilik Ödüllü bu heyecan dolu serüveni, nefis anlatımı ve sürükleyici kurgusuyla çocuklar kadar yetişkinlerin de ilgisini çeken gerçek bir klasik.

“Geçmişten günümüze var olan değerlere sahip çıkışın bir öyküsü var bu kitapta. Mavi Zamanlar, Allianoi’nin sessiz çığlığı!” Cumhuriyet Kitap

savas-atiSavaş Atı

İngiliz çocuk ve gençlik edebiyatının bol ödüllü yazarı Michael Morpurgo’dan hüznün ve umudun kol kola yürüdüğü destansı bir dostluk hikâyesi…

Morpurgo’nun bu üç ödüllü başyapıtı, I. Dünya Savaşı’nda yaşanan sıra dışı olayları Joey adında bir atın ağzından aktaran çağdaş bir klasik.

Altı aylık bile değilken hayvan pazarında açık arttırmaya çıkarılan Joey, sarhoş bir adama satılır. Niyeti bir buzağı almak olan adamın oğlu Albert, Joey’i görür görmez âdeta ona hayran kalır. Birlikte büyüyen Albert ve Joey asla koparılamayacak bir dostluk bağıyla birbirlerine bağlanır. Ta ki günlerden bir gün, bankaya olan ipotek borcunu ödemek için paraya ihtiyacı olan Albert’ın babası, Joey’i İngiliz ordusuna satana kadar…

Uzun yıllar Broadway ve West End sahnelerinde görkemli bir tiyatro oyunu olarak sergilenen Savaş Atı, 2011 yılında Steven Spielberg tarafından beyazperdeye de uyarlanarak en iyi film kategorisi dâhil pek çok dalda Oscar ödüllerine aday gösterilmişti.

Her yaştan okurun kalbini fetheden bu duygu yüklü romanın etkisinden uzun süre kurtulamayacaksınız…

“Morpurgo’nun anlatımı o kadar kavrayıcı ki, okumaya başladıktan kısa süre sonra Joey’le okuyucu arasında yakınlık kuruluyor.” Bir Dolap Kitap

edebiyathaber.net (4 Kasım 2016)

Yorum yapın