Tudem Modern Klasikler’in iki yeni kitabı raflarda

Mart 17, 2017

Tudem Modern Klasikler’in iki yeni kitabı raflarda

super-gazetecilerTudem Yayınları Modern Klasikler dizisinin iki yeni kitabı “Süper Gazeteciler” ve “İkiz Gezginler” okul çağındaki çocuklar için yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Süper Gazeteciler

Meraklı çocukların bir solukta okuyacağı, her satırında gizem ve macera yüklü bir roman. 

“Süper Gazete”nin bugünkü manşeti gençleri büyük bir sevince boğdu: Aytül Akal’ın yüz binlerce okura ulaşmayı başaran efsane kitabı Süper GazetecilerTudem Modern Klasikler koleksiyonundaki yerini alıyor…

Son yirmi yılın en çok okunan gençlik romanlarından biri olan Süper Gazeteciler, yedinci sınıfa giden dört arkadaşın kendi çabalarıyla hazırlayıp dağıttıkları “Süper Gazete” üzerine çalışırken karşılaştıkları olaylar üzerine kurulu heyecan dolu bir serüvene açılıyor.

Dört kitaplık bir serinin ilk halkası olan Süper Gazeteciler‘in birinci macerasında, Evren ve Yener, hazırladıkları “Süper Gazete”ye renk katmak için dikkat çekici bir röportaj konusu aramaya girişiyor. Bu arada, gazetede çalışmak için ısrarda bulunan Elif ve Selin’i atlatabilmek için türlü numaralara başvuruyor. Bir süre sonra karmaşık bir bulmacaya karışan gençler sıra dışı bir kaçırılma olayının peşine düşüyor.

Serüvene balıklama dalan Süper Gazeteciler, yaşanan gizemi açığa çıkarmadan rahat bir nefes alacağa benzemiyor.

“Didaktik olmaktan fersah fersah uzak duran çağdaş çocuk edebiyatının üretken kalemi Akal, asla parmak sallamadan ve mutlaka mizahın gücünden faydalanarak çocuk ruhuna sesleniyor.”
İyi Kitap

ikiz-gezginlerİkiz Gezginler

Mitolojinin giziyle seyahatin neşesini birleştiren bilgi ve heyecan dolu bir yaz tatili hikâyesi.

Lidyalılar parayı nasıl icat etti?
Kral Midas’ın eşek kulaklarının sırrı ne?
Bodrum Kalesi’nde sergilenen mumya hangi prensese ait?

Dokuz yaşındaki ikizler Peri ve Ege’yle antik çağlardan günümüz Batı Anadolu’suna uzanan gizemli bir serüvene çıkmaya hazır mısınız?

Arkeolog yazar Betül Avunç’un Anadolu’nun tarihsel mirasını gelecek kuşaklara tanıtmak, çocuklara arkeolojiyi ve mitolojiyi sevdirmek amacıyla kaleme aldığı “İkiz Gezginler” serisinin ilk kitabı İkiz Gezginler İstanbul’dan Bodrum’a, Tudem Modern Klasikler koleksiyonundaki yerini alıyor…

İkiz Gezginlerin İstanbul’dan Bodrum’a uzanan macerasında, okurları birbirinden ilginç efsanelerle örülü heyecan dolu bir serüven bekliyor.

Her yaştan okurun ilgisini çekecek güçlü bir öykü kurgusuna sahip olan İkiz Gezginler İstanbul’dan Bodrum’a, geçmişin izini sürmekten keyif alan tüm edebiyatseverlere keşiflerle dolu eğlenceli bir okuma deneyimi sunmasının yanı sıra, özgün içeriğiyle ilkokul öğretmenlerinin öğrencilerine en çok tavsiye ettiği güdümlü kitaplar arasında yer alıyor.

“Kitap, sanki bir gezi rehberi gibi, yol boyu uğradıkları antik kentler ve geçmiş uygarlıklar hakkında da bilgi veriyor.”
İyi Kitap

edebiyathaber.net (17 Mart 2017)

Yorum yapın