Tudem markası Avrupa’da tescil edildi

Mart 13, 2018

Tudem markası Avrupa’da tescil edildi

Tudem Yayın Grubu, ana markasını Avrupa Birliği ülkelerinde de tescil ettirdi. Böylece 34 yıllık “Tudem” markası, hem yurt içinde hem yurt dışında koruma altına alınmış oldu.

Eğitim yayıncılığının yanı sıra 15 yılı aşkın bir zamandır kültür yayıncılığını da sürdüren Tudem Yayın Grubu, markasını yurt dışında da koruma altına almak için önemli bir adım attı. Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) tarafından markaların uluslararası alanda korunması için getirilen Madrid Protokolü kapsamında “Tudem” markası, Avrupa Birliği ülkelerinde tescil edildi. Bu tescil ile “Tudem” markası 28 ayrı AB ülkesinde korunacak; başka bir firmanın aynı adla faaliyette bulunması, yeni bir marka yaratması ve markanın izinsiz kullanılması engellenmiş olacak.

Tudem Yayın Grubu, Türkiye içinde de 18 ayrı markasının tescilini tamamladı. Bu markaların arasında grup bünyesinde bulunan Delidolu, Desen, Uçanbalık, Tudem Edebiyat, Tudem Eğitim ve Bloktest gibi ana markalarının yanı sıra Hepsi1Arada, AKAS, Evde 30 Dakika gibi ilgi gören ürün grupları da yer alıyor.

Tudem Yayın Grubu Genel Müdürü Sinan Çam konuyla ilgili olarak, “Tudem Yayın Grubu olarak kendi yazarlarımızın kitaplarını Avrupa’daki okurlar ile buluşturmak en büyük hayallerimizden biri. Hayalimizi gerçekleştirmenin bir ilk adımı olarak markamızın AB ülkelerinde tescil edilmesi bize gurur verdi. Bu tescil işleminin Türkçe eserlerin başka coğrafyalardaki okurlar ile buluşması sürecine katkı sağlamasını diliyor, sektördeki diğer yayıncılara da örnek olmasını umuyoruz.” dedi.

Tudem Yayın Grubu, Tudem Eğitim ve Bloktest markalarıyla eğitim yayıncılığı yaparken, Uçanbalık, Tudem Edebiyat, Delidolu ve Desen markaları ile özgün, nitelikli ve güvenilir eserleri edebiyat dünyasına kazandırıyor. Tudem Yayın Grubu, İzmir merkez ofisi, İzmir ve İstanbul’da bulunan üç kitabevi, Türkiye’nin her noktasına yayılmış 200’ün üzerinde bayisi, zincir, perakende ve satış kanallarıyla ülkedeki her çocuğa, gence, öğretmene ve okura ulaşmayı hedefliyor.

edebiyathaber.net (13 Mart 2018)

Yorum yapın