Tudem Kısa Öykü Yarışması başladı

Nisan 6, 2016

Tudem Kısa Öykü Yarışması başladı

tudemTudem Kısa Öykü Yarışması başvuruları başladı.

2003’te çocuk edebiyatına yeni ve özgün eserler kazandırmak amacıyla ilki gerçekleştirilen ve ardından her sene farklı edebiyat türlerinde düzenlenen Tudem Edebiyat Ödülleri yarışması, 2016 yılında “kısa öykü” dalında düzenlenecek. 32 yıllık yayıncılık birikimine sahip Tudem Yayın Grubu’nun 14 yıllık geçmişi olan Tudem Edebiyat Ödülleri, bugüne kadar çocuk ve gençlik edebiyatına 50’yi aşkın ödüllü eser kazandırırken, yarışmanın seçici kurulunda önceki senelerde Ataol Behramoğlu, Can Göknil, Kemal Özer, Rutkay Aziz, Sezgin Kaymaz, Yıldız Kenter, Ülkü Tamer gibi edebiyat ve kültür dünyamızın önemli isimleri yer aldı.

Tudem Kısa Öykü Yarışması 2016 yılı seçici kurulunda ise Feyza Hepçilingirler, Habib Bektaş, Yekta Kopan, Kerem Işık ve Hakan Bıçakçı yer alıyor. 10-12 yaş grubuna yönelik kısa öykülerin yarışacağı yarışmaya başvurmak için, 18 yaşını doldurmuş olmak, her biri 750 kelimeden oluşan toplam 5 adet öyküyle katılım şartları aranıyor. Yarışma ödülleri, birinci öykü için 5 bin TL, ikinci öykü için 4 bin TL üçüncü öykü için 3 bin TL ve mansiyon için bin TL olarak belirlenirken, yarışmaya son başvuru tarihi 29 Temmuz 2016.

Yarışma değerlendirmesi 14 Ekim 2016 tamamlanacak. Yarışmanın en dikkat çeken taraflarından biri de ödül töreninin TÜYAP 35. İstanbul Kitap Fuarı’nın ilk günü gerçekleşecek olması.

Latin Amerikalı yazar Julio Cortázar’ın, “Etkileyici bir metin ve okur arasında yaşanan mücadeleyi roman hep sayıyla kazanır, oysa öykünün bu maçı nakavtla alması gerekir” sözlerinden ilhamla yola çıkan Tudem, kısa öykü türünün güçlü etkisini yaşatmak isteyen tüm yazarları ve yazar adaylarını yarışmaya davet ediyor.

Detaylı bilgi ve şartname için>>>

edebiyathaber.net (6 Nisan 2016)

Yorum yapın