Trump’ı kızdıran kitap: Yayınevine ‘baskıyı durdur’ ihtarı

Ocak 5, 2018

Trump’ı kızdıran kitap: Yayınevine ‘baskıyı durdur’ ihtarı

Avukatları, ABD Başkanı Donald Trump’ı kızdıran kitabın yayımlanmasını engellemek için harekete geçti. Yazar ve yayınevine çekilen ihtar mektubunda, kitabın içeriğinde Trump ile ilgili ‘çok sayıda yalan ve dayanaksız ifadelerin bulunduğu’ iddia ediliyor. Kitabın yayımımın durdurulmaması halinde yayıncı ve yazara hakaret davası açılacağı uyarısı yapılıyor.

ABD’li gazeteci Michael Wolff’un yazdığı ‘Ateş ve Öfke: Trump’ın Beyaz Sarayı’nın İçinden’ adlı kitap Salı günü piyasaya çıkacak. Trump’ın kendisi ve yakın çevresiyle yapılan 200 röportaja dayanarak yazılan kitapta çok sayıda önemli iddia yer alıyor.

Trump’ın en çok kızdığı iddia ise eski danışmanı Steve Bannon’a ait. Başkanın Beyaz Saray’daki en yakın danışmanı olup daha sonra işine son verilen Steve Bannon, Trump’ın oğlu ile Ruslar arasında gerçekleşen bir görüşmeyi ‘haince’ olarak tanımlıyor.

Avukat Charles J Harder, bazı bölümleri New York Dergisi’nde yayımlanan kitabın tamamının kendilerine de gönderilmesini isterken, “Kitapta Trump’a zarar veren çoğu ifadenin kaynağının olmadığı anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

Harder, piyasaya çıkması halinde kitap hakkında “Başkan’ın onurunun zedelenmesi” de dahil birçok suçlamayla dava açılabileceği uyarısı da yaptı.

Kaynak: BBC Türkçe (5 Ocak 2018)

Yorum yapın