“Travesti” ve “Orbitor” adlı romanların yazarına ödül

Mart 18, 2015

“Travesti” ve “Orbitor” adlı romanların yazarına ödül

mirceaTürkiye’de Ayrıntı Yayınlarından çıkan “Travesti” ve “Orbitor” romanlarının yazarı Mircea Cărtărescu yurtdışında yeni bir ödül aldı.

Bükreş Üniversitesi’nde edebiyat profesörü olan 58 yaşındaki yazar, The Independent gazetesi ve birçok yayın tarafından, Nobel ödülü için kuvvetli bir aday olarak gösterilirken, eserleri onlarca dile çevrildi.

Çevrildiği ülkelerde de büyük ses getiren üç ciltlik bu nehir romanındaki rüyalar, sanrılar, puslu anılar eşliğinde, okur Romanya tarihinde mistik bir yolculuğa çıkıyor. Çizdiği savaş, cinsiyet, ölüm ve yıkım tablosu Dali’nin düş âlemini andırıyor olsa da bu düş âlemi aynı zamanda tanıdığımız bir dünyanın yansıması. Orbitor romanında güçlü ve özgün sesi, edebiyat tadı veren üslubu ve şiirsel diliyle görkemli bir katedral inşa ediyor ve okuyucusuna bu düşe katılma hazzını yaşatıyor.

Mircea Cartarescu, 4-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Şehir ve Sınırlar” temalı İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali – İTEF’e konuk yazar olarak katılacak.

edebiyathaber.net (18 Mart 2015)

Yorum yapın