Trabzon sanata doyacak

Mayıs 25, 2013

Trabzon sanata doyacak

Yıl içerisinde 150’ye yakın farklı sanatsal etkinliğinin gerçekleştiği Trabzon Sanatevi, geleneksel hale getirdiği ve ulusal boyutta düzenlediği sanat günleri ile Trabzon’un sanat hayatına uzun soluklu ve çok katılımlı bir sanat etkinliği kazandırmakta. 

Bu yıl yapılacak olan 5. Sanat Günleri, geçen yılı aratmayacak yoğunlukta ve renklilikte geçeceğe benziyor. 01-09 Haziran tarihleri arasında 9 gün sürecek etkinlikler hafta sonları saat 13.00-22.30, hafta içi 15.00-22.30 saatleri arasında Trabzon Sanatevi’nde gerçekleşecektir.

Söyleşi, dinleti ve imza günlerinde; Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Yazar Doğan Hızlan, Oyuncu Yazar Nilüfer Açıkalın, Şair-Çevirmen Cevat Çapan, Şair Şükrü Erbaş, Şair-Yazar Haydar Ergülen, Yazar Latife Tekin, Oyuncu-Yazar Sevinç Erbulak, Yazar Doğu Yücel, Yönetmen-Yapımcı Zeki Demirkubuz, Senarist-Yazar-Yönetmen Cihan Sağlam, Yazar Sayım Çınar, Karikatürist Hikmet Aksoy, Felsefeci-Şair Kenan Sarıalioğlu, Prof. Osman Kemal Kayra, Yazar Murat Başman, Araştırmacı-Yazar Hüseyin Albayrak, Mimar-Yazar Bekir Gerçek, Yazar Hasan Kantarcı, Gitarist Ali sezgin.

Konserlerde; Trabzon Liselerinden Yetişenler Kültür ve Dayanışma Derneği “Türk sanat ve halk müziği”, Bağlama sanatçısı Cem Tarım “Türk halk müziği”, Gurup Beyaz Saçlılar “Latin, Türk Pop ve Caz Müziği”, Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü “Türk Halk Müziği”

Saydam Gösterilerinde; Fotoğraf Sanatçısı Ali Öz, Mustafa Reşat Sümerkan, Ali Kahveci, Salih Hayal, Şerafettin Yetimoğlu, Kolleksiyoner Uğurcan Başman, Mizah Sanatı Derneği.

Uzun ve Kısa film gösterilerinde; Yönetmen Zeki Demirkubuz’un “Yeraltı”, Yönetmen M. Semih Baylan’ın “Satranç” ve “Şiddetli Bir Aşkla Tekme Tokat Sevişiyorduk”

Belgesellerde; Mehmet Ünal’ın “Memleket Almanya”, Muhammet Çakıral’ın “Of Medreseleri”,Yaşar Bedri Özdemir’in “Viya Boyle” Faroz Günlüğü, Adnan Taç’ın “Karikatürde Bir Ziya”

Şiir dinletilerinde; Çağdaş Yazarlar ve Sanatçılar Derneği, Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi, Mizah Sanatı Derneği (Mizahi Şiirler)

Tiyatro oyunlarında; Trabzon Şehir Tiyatrosu Derneği “Masanın Altında”, Mizah Sanatı Derneği “Kulakları Küpeli”

Müzik Dinletilerinde; Bestekar Özdemir Hafızoğlu eserleri, , Enstrümantal Konser Cihan Yurtcu.

Sergilerde Trabzon Sanatevi Derneklerinin karma fotoğraf, karikatür, resim, şiir sergilerinin yanı sıra Mehmet Özdemir’in “Karanlıktan Sonraki Renkler” konulu fotoğraf sergisi.

edebiyathaber.net (25 Mayıs 2013)

Yorum yapın