Toprak Işık’tan her yönüyle STEAM’i anlatan kitap: Yeni Ufuklar

Mart 14, 2019

Toprak Işık’tan her yönüyle STEAM’i anlatan kitap: Yeni Ufuklar

Toprak Işık’ın “Yeni Ufuklar: teoriden pratiğe STEAM eğitimi” adlı kitabı Doğan Egmont etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

STEAM, düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı, üretken bireyler yetiştirmek için önerilen bir eğitim uygulaması. Doğan Egmont’tan yayınlanan Yeni Ufuklar da bu eğitimi teoriden pratiğe anlatan bir rehber kitap!

STEM, dünyada ve Türkiye’de geleceğin en önemli eğitim uygulamasına verilen ad. Aslında science (bilim), technology (teknoloji), engineering (mühendislik) ile mathematics’in (matematik) kısaltmasından oluşuyor. Uzmanlar eğitimin olmazsa olmazı art’ı (sanat) da ekliyor bu sisteme ve STEAM oluyor. Nedir peki STEAM? En basit anlatımıyla tüm bu saydığımız dalların birlikte öğrenilmesi ve birbirleriyle ilişkilendirilerek gelecek nesillerin eğitilmesi. Çünkü gelecek, yeni nesillerden iş birliği yapmasını bilen, her konuda bilgi ve araştırma becerisine sahip olmalarını istiyor. Toprak Işık da kitabında bize STEAM’i her yönüyle anlatıyor. Öncelikle eğitim hayatına katacaklardan bahsediyor. Sonra da STEAM ile yetişen gençlerin açılacağı yeni ufuklardan. İşte tam da bu nedenle kitaba Yeni Ufuklar adını vermiş yazar.

Aslına bakarsanız pek çok bilim insanı farkında olmasa da STEAM’i uygulayarak keşiflere imza atmış. Ve bu keşiflere dünyanın geleceğin yön vermiş. Örnek mi? Örnekler kitapta. Sonra da bizim geleceği kurmak için STEAM’i kullanarak neler yapabileceğimiz anlatıyor yazar. Yine örnekleri saklı tutup kitabı okumanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü Yeni Ufuklar’da bu ufuklara nasıl ulaşacağınızı anlatan pek çok deney var. Yani teori ile pratik bir arada. Okuduğunuz bölümün ardından giriyorsunuz laboratuvarınıza ve deneyerek keşfediyorsunuz size anlatılanı. Laboratuvar dediysem korkmayın hemen: Evde bulacaklarınızla basit ve pratik deneylerden bahsediyoruz. Yeni Ufuklar siz nesillerin onları keşfetmenizi bekliyor. Elinizde de bunu anlatan bir rehber var, hadi artık sıra sizde!

edebiyathaber.net (14 Mart 2019)

Yorum yapın