Toplumun kıyısında, hüzünde yaşayanlar

Temmuz 11, 2019

Toplumun kıyısında, hüzünde yaşayanlar

Kadri Öztopçu’nun Kimsenin Bilmediği İnsanlar adlı öykü kitabı Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kadri Öztopçu yeni öykü kitabında toplumun kıyısındakilerin peşine takılıyor. Belki fazlasıyla alışkın olduğumuz için görmediğimiz, belki bile isteye görmezden geldiğimiz bu insanların yaşantılarına ve iç dünyalarına bambaşka bir derinlik katan hüzünlü, derin hikâyeler yer alıyor Kimsenin Bilmediği İnsanlar’da.

Gözlerimizi kimsenin gelmeyeceğini bildiğimiz alacakaranlık yola dikmiş bekliyoruz. Akşam. Güneşin hükmü artık hiçbir yerde geçmiyor. Gölgeler uzun ve koyu. Kuytular gitgide daha serin. Acıkmış kediler çöp eşeliyor karşı arsada. Bulduklarından mutsuz, çekip gidiyorlar sonra.

Arsa, çocukluğumun arsasına benziyor: Top koşturduğumuz, çelik çomak oynadığımız, kızları kızdırıp saçlarını çektiğimiz. Her gün bir başkasına âşık olduğumuz…

Çok yaşlıyız, diyor sevgilim, vakit çok geç.

Gitmek için mi, kalmak için mi?

Beklemek için.

#yalnızlık #hüzün #toplumunkıyısındakiler #sıradan #aşk #gelipgeçici #gölge

Kimsenin Bilmediği İnsanlar’a ilgi duyanlar için ek öneriler:

Engin Türkgeldi: Orada Bir Yerde; Sine Ergün: Baştankara; Ahmet Büke: Çiğdem Külahı; Mahir Ünsal Eriş: Kara Yarısı

KADRİ ÖZTOPÇU, 1954’te Samsun’da doğdu. Yazmaya şiirle başladı. Şiirleri, Yeni Adımlar, Türkiye Yazıları, Güney, Adam Sanat ve Şiiratı; öyküleri ise Adam Öykü, Eşik Cini ve Notos dergilerinde yayımlandı. Reklam yazarlığı yaptı. Çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalıştı. İlk öykü kitabı Yanlış Hikâyeler 2006’da yayımlandı. 2009’da yayımlanan ikinci öykü kitabı Kuş Oltası, 2010 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne değer görüldü. 2013’te Yara adlı kitabı yayımlandı. Yazarın, Saklıköy’ün Kuşçusu adlı bir de gençlik romanı var.

edebiyathaber.net (11 Temmuz 2019)

Yorum yapın