Tiyatro Medresesi 2015 yaz dönemini açıyor

Haziran 11, 2015

Tiyatro Medresesi 2015 yaz dönemini açıyor

Tiyatro Medresesi-1İzmir-Selçuk’ta bulunan Tiyatro Medresesi, 2015 yaz dönemini, uluslararası bir felsefe atölyesi ile 24 Haziran’da açacak ve 23 farklı atölye 10 Eylül’e dek sürecek.

Medrese, eşsiz mekânı ve zengin atölye programlarıyla, tiyatrocuları, müzisyenleri, sinemacıları ve felsefecileri, sanatın ve dostluğun buluştuğu muhteşem bir yaza çağırıyor. Uçsuz bucaksız avlusu, zeytin ağaçlarıyla çevrili amfitiyatrosu, görkemli salonu ve revaklarıyla, Türkiye’de benzersiz ve dünyada sayılı sanat mekânlarından biri olan Medrese’de, bu yaz da birbirinden özel ve sıradışı atölyeler katılımcılarını bekliyor.

Artık klasikleşmiş olan hareket, eylem ve diyalog atölyeleri, temel oyunculuk, doğaçlama ve fiziksel tiyatro atölyeleri, oyunculukta ses kullanımı ve modern palyaçoluk atölyeleri, hikâye anlatıcılığı atölyesi, 14-18 yaş arasındaki gençler için düzenlenecek tiyatro atölyelerinin yanı sıra, uluslararası Michael Chekhov atölyesi, solo performans atölyesi, mask oyunculuğu ve yapımı ve kukla yapımı atölyeleri de, oyuncular ve oyuncu adayları için mihenk taşı niteliğinde eğitim deneyimleri vadediyor.

Medrese’de gelenekselleşen Tai-Chi Cigong ve Capoeira gibi eğitimlerin yanı sıra, Medrese bu yaz ilk kez Erkan Oğur’la müzik atölyesi ve Kubilay Tunçer’le sihir ve oyunculuk atölyesine de ev sahipliği yapıyor.

Atölyelerle ilgili ayrıntılı bilgi ve başvurular için Medrese’nin web sayfasını ziyaret edebilirsiniz: www.tiyatromedresesi.org

edebiyathaber.net (11 Haziran 2015)

Yorum yapın