Tiyatro izlemeyi ve hikâye dinlemeyi seven çocuklar için Can’lı Kitap Günleri yeniden başlıyor!

Kasım 29, 2012

Tiyatro izlemeyi ve hikâye dinlemeyi seven çocuklar için Can’lı Kitap Günleri yeniden başlıyor!

Geçen sezon büyük ilgi gören Can’lı Kitap Günleri yeniden başlıyor. Can Çocuk Yayınları  ile Kumbaracı50 işbirliğiyle gerçekleştirilen Can’lı Kitap Günleri’nde her ay, Can Çocuk Yayınları’ndan seçilen bir öykü kitabının birkaç öyküsü ya da bir çocuk romanının bölümleri okunacak ve aynı anda da sahnelenecek. 

Çocuklara tiyatroyu sevdirmenin yanı sıra, özellikle tiyatroya gitme alışkanlığını kazandırmak amacıyla her ay ve ücretsiz olarak düzenlenecek etkinliklerde amaç, çocuklara yalnızca eseri okumak yerine, eserin dünyasından karakterleri oyun yoluyla tanıtmak, dinledikleri eseri kukla, nesne ve benzeri materyallerle o anda zihin dünyalarında canlandırabilmelerini sağlamak. Aynı zamanda çocuk edebiyatı için eserler veren yazarlarımızla çocukları buluşturmak, onların yeni yazarlar ve kitaplar tanımalarını sağlamak…

Bu ayki yazarımız Göknil Genç

İşte iki öykü! Biri adanın sakin bir köşesinde yaşayan yalnız bir değirmencinin; diğeri artık raylardan çekilmiş, eski günlerini özleyen yaşlı bir vagonun hikâyesi.  6’dan Sonra Tiyatro ve Tiyatro BeReZe oyuncuları, 2 Aralık’ta Göknil Genç’in Değirmenci ile Baykuş ve Emekli Vagon kitaplarını, sahnede hem okuyacak hem de canlandıracak. Etkinlikte Göknil Genç de yer alacak ve oyunların ardından sahnede katılımcıların sorularını yanıtlayacak.

Tarih: 2 Aralık 2012 Pazar

Saat: 15.00

Yer: Kumbaracı 50 sahnesi

(Kumbaracı Yokuşu no: 50 Beyoğlu / İstanbul)

edebiyathaber.net (29 Kasım 2012)

Yorum yapın