The School of Life Istanbul’da konuk Aydan Bayır

Ağustos 11, 2015

The School of Life Istanbul’da konuk Aydan Bayır

AydanBayir1The School of Life’ın, Bodrum Tasarım Köyü’nde devam eden yaz atölyelerinin ikinci haftasında, pozitif psikoloji alanında Türkiye’deki birkaç uzman psikologdan biri olan Aydan Bayır’ın liderliğinde iki atölye gerçekleşecek.

Kendimize Karşı Nasıl Daha Anlayışlı Oluruz ve Yorgun Zihinlere Bilinçli Farkındalık isimli atölyeler 19 – 20 Ağustos’ta 16.00 – 19.00 saatleri arasında yapılacak. The School of Life Istanbul, yazın sakin tatil günlerinde iç dünyasına yolculuk yapmayı ve kendini yeniden üretmeyi sürdürenlerle, 16 Eylül’e dek Tasarım Vakfı’nın Yalıkavak’ta hayata geçirdiği Bodrum Tasarım Köyü’nde buluşmayı sürdürecek.

Bireylerin ve toplumların mutluluk ve başarılarını optimum düzeye getirebilmek için bilimsel çalışmalar yürüten, pozitif psikoloji alanında uzmanlaşmış Türkiye’deki az sayıda psikologdan biri olan Bayır, 19 ve 20 Ağustos’ta peş peşe düzenlenecek atölyelerde, yolu Yalıkavak’tan geçenlerle buluşacak.

Atölyelerin ilkinin başlığı ‘Kendimize Karşı Nasıl Daha Anlayışlı Oluruz’. Bayır bu etkinlikte, günlük hayatın birçok alanında ‘yeterince iyi’ olamadığını düşünen ve bazen ufacık bir hatada dahi mükemmeliyetçilik oklarını kendisine çevirebilenler için, özeleştiri kavramının yerine ‘öz-anlayışı’ koyan bakış açısından bahsedecek. Atölye boyunca uygulanacak deneysel grup çalışmaları sayesinde katılımcılar, kendileriyle ilişkilerini tahlil etme, öz-anlayış kavramını tanıma ve hayat kalitesini artırma yolunda önemli bir adım atma fırsatı bulacak.

‘Yorgun Zihinlere Bilinçli Farkındalık’ isimli atölyede ise Bayır, katılımcılarla birlikte ‘farkındalık’ kavramı çevresinde gezinerek felsefe, fizik ve psikolojiyi harmanlayacak. Tatildeyken işi, işteyken evi, evdeyken dışarıda olmayı düşünen ve bu nedenle hayatı ıskaladığı görüşünde olanlarla yapılacak grup çalışması ile, “an”da kalmanın huzuru ve “farkındalık”ı bir yaşam şekline çevirebilmenin yolları keşfedilecek. Atölye, geçmişten günümüze gelen farkındalık hazinesinin kapağının aralanacağı keyifli bir gün vadediyor.

The School of Life Istanbul, 12 Ağustos-16 Eylül arasında Bodrum Tasarım Köyü’nde gerçekleştirdiği atölyelerde, yazın sakin tatil günlerinde bedenini dinlendirirken iç dünyasına yolculuk yapmayı ve kendini yeniden üretmeyi sürdürenlerle buluşuyor. Ders ve atölyeler felsefe, edebiyat, psikoloji ve sanattan beslenen keyifli paylaşım ve deneyimlere açık katılımcıları bir araya getiriyor.

Tarih:

19 Ağustos Çarşamba

Kendimize Karşı Nasıl Daha Anlayışlı Oluruz 16.00 – 19.00

20 Ağustos Perşembe

Yorgun Zihinlere Bilinçli Farkındalık 16.00 – 19.00

Adres:

Bodrum Tasarım Köyü / Yalıkavak Mah. Ömer Efendi Cad. 47.Sokak No:7 48400 Bodrum Muğla

edebiyathaber.net (11 Ağustos 2015)

Yorum yapın